Cetățeanul în cauză se numește Andreas Guenter. Pe copilot îl chema Andreas Günter Lubitz. Având în vedere viteza uriașă pe care o presupune presa online, confuzia este explicabilă într-o oarecare măsură. În plus, cei doi Andreas seamănă destul de bine.
Potrivit profilului său de Facebook, la care avea până de curând poza de profil ce a făcut înconjurul lumii, Andreas Guenter este originar din Bonn și locuiește la Berna. Contactat de o publicație locală, bărbatul a precizat că este ”angajatul unei întreprinderi din sectorul energetic” și că nu are nici cea mai vagă legătură cu aviația.
Cine este atunci autorul acestei confuzii sinistre? În momentul în care în media au început să circule informații potrivit cărora copilotul era cel care se încuiase în cabina de pilotaj, jurnaliștii au răscolit internetul pentru a găsit o fotografie cu el. Unii au descoperit contul de twitter al „elvețianului” Andreas Guenter și li s-a părut că ar fi vorba de Lubitz.
Andreas Guenter spune însă că nu a fost speriat de confuzia făcută. „Nu am reacționat sub nicio formă pentru că m-am gândit că povestea se va clarifica rapid pentru că numele meu de familie nu corespunde celui al copilotului”, spune sosia Andreas Guenter.