Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Cultul minciunii în regimul Ponta
Cultul minciunii în regimul Ponta

Cultul minciunii în regimul Ponta

Minciunile premierului Victor Ponta sunt o realitate pe care nimeni nu o mai poate contesta. El nici măcar nu mai face efortul de dezminţi că-i mincinos, mai ales că talentul său de a minţi cu nonşalanţă a devenit o calitate foarte apreciată nu numai de PSD.

„Dacă domnul Ponta ar fi supus unei probe cu detectorul de minciuni, cred că se dezmembrează aparatul ăla, sar acele”, spunea deunăzi  Crin Antonescu. „Nu am văzut niciodată atâtea minciuni şi invective”, afirma despre Victor Ponta şi fostul său şef de partid, Mircea Geoană. Sunt doi oameni care îl cunosc foarte bine pe actualul premier, cu care au fost apropiaţi, cu care au împărţit nopţi albe şi planuri politice. Doi foşti intimi ai premierului, iar nu băsişti, pedelişti sau alţi işti care ţin să păteze onoarea tînărului şef al PSD.

Cel mai recent pe această listă iată că s-a înscris şi Adrian Sârbu, o altă personalitate care nu poate fi bănuită de „băsisme”.  „M-am întâlnit de multe ori cu domnul Ponta, şi nu la cererea mea. Afirmaţia făcută în interviul servit de România TV este o pură fantezie personală”, a declarat fostul şef al PROTV după ce premierul l-a acuzat voalat de trafic de influenţă.

La fel ca Mircea Geoană şi Crin Antonescu, minciunile lui Victor Ponta sunt văzute şi simţite de orice om cu un minim de conexiuni neuronale, însă reacţiile sunt radical diferite. O parte dintre români le condamnă, se simte jignită şi umilită că premierul propriei lor ţări coboară atât de des la un aşa josnic nivel. Ăştia sunt cei puţini. Cei mai mulţi, însă, îi fac complice cu ochiul, „ştim că minţi, dar e foarte bine că le-o tragi ăstora, nenorocitului de Băsescu care ne-a tăiat pensiile şi salariile, trădătorului de Antonescu care ne-a distrus USL-ul”. Pentru aceştia din urmă minciuna este acceptabilă, tolerată, aplaudată şi lăudată, pentru  că este utilizată împotriva celor pe care îi urăsc.

Bulversarea valorilor, decăderea morală, ura dementă care definesc societatea şi politica românească nu pot fi mai bine ilustrate decât prin atitudinea acestor români faţă de minciunile prim-ministrului. Este absurd ca un politician dovedit ca mincinos de atâtea ori să beneficieze de primul loc în topul încrederii alegătorilor. Pur şi simplu este un nonsens, cum poţi să ai încredere într-un mincinos?

Minciuna nu mai este un păcat capital pentru românii care se declară credincioşi în proporţie de peste 90%, ci trebuie să fie un instrument absolut necesar pentru a-ţi răpune duşmanul. Cu cât talentul în utilizarea minciunii este mai mare, cu atât mai admirat ajunge mincinosul. Ura, abil indusă şi puternic întreţinută de maşinăria de propagandă a PSD,  este atât de puternică încât orice mijloc, oricât de mârşav, este folosit pentru distrugerea inamicului devine de aplaudat când produce efectele dorite. Minciuna emanată de la cel mai înalt nivel în stat şi perpetuată pe numeroasele canale controlate de Putere este nu numai o realitate cotidiană, o banalitate, dar şi o politică respectabilă pentru fanii lui Victor Ponta.

Unde poate duce acest drum nu este greu de imaginat. Cei care vor suferi cel mai mult sunt chiar aceia care aplaudă acum minciuna, care o aclamă şi o multiplică. Vor descoperi curând că minciunile se vor întoarce împotriva lor, că ei înşişi vor ajunge să fie minţiţi.

Caz concret: ENEL a încărcat facturile a peste un milion de români, iar cel care trebuia să dea în vileag şmecheria a acoperit totul pentru avantaje personale. Ponta s-a spălat pe mâini susţinând că nu este responsabil din moment ce vicepreşedintele de la ANRE a fost numit de Parlament, nu de Guvern. Minciună, şpăgarul a ajuns la ANRE cu voturile parlamentarilor PSD, fiind susţinut de cineva din PSD, partid pe care Victor Ponta se pare că a uitat că îl conduce. Iată un caz evident în care minciuna încearcă să acopere responsabilitatea pentru un furt care a afectat direct o mulţime de oameni, printre care cu siguranţă că sunt foarte mulţi votanţi ai PSD. De data aceasta le-a plăcut cum este utilizată minciuna?

Minciuna nu are graniţe, nu se limitează doar la aspectele politice. Cei care o utilizează cu succes în politică, fiind atât de apreciaţi pentru asta, nu au şi nu vor avea nicio jenă s-o aplice oricând şi în orice situaţie pentru noi avantaje. Admiratorii minciunilor lui Victor Ponta ar trebui să ştie că factura va veni negreşit şi, după cum vedem în cazul spăgilor de la ANRE, ei nu vor fi scutiţi de la plată.

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News