Culisele scandalului din PDL Cluj. Emil Boc, acuzat că a tras sforile

Culisele scandalului din PDL Cluj. Emil Boc, acuzat că a tras sforile

Decizia lui Alin Tişe de a nu mai candida la funcţia de preşedinte al filialei Cluj a PDL a venit la două zile după o discuţie avută de către acesta cu premierul Emil Boc, naşul său. Potrivit analistului politic clujean Ion Novăcescu, întâlnirea a avut loc în cursul zilei de sâmbătă, la sediul PDL Cluj.

Potrivit aceleeaşi surse, la întâlnire au participat Emil Boc, Daniel Buda, preşedintele PDL Cluj, Sorin Apostu, primarul Clujului, şi Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. Cu alte cuvinte, liderii celor trei grupări rivale din cadrul PDL Cluj care se luptă de multă vreme să intre în graţiile premierului Boc.

"Declaraţia lui Tişe este, înainte de orice, un protest faţă de modul în care Emil Boc a pus batista pe ţambal la sfârşitul acestei săptămâni. Tişe a protestat în faţa lui Boc faţă de organizarea nestaturară şi nedemocratică a acestor alegeri care se fac de sus în jos, şi nu de la bază, aşa cum scrie statutul partidului. Este semnificativ faptul că în PDL Cluj nu s-au organizat alegeri la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor din judeţ, conferinţe locale care trebuiau să stabilească şefii acestora şi, foarte important, delegaţii la conferinţa judeţeană", dezvăluie analistul politic Ion Novăcescu. Delegaţii la congres, miza întregului scandal

Înaintea alegerilor pentru funcţia de preşedinte al PDL Cluj, trebuia organizată o conferinţă municipală care să aleagă noua conducere a PDL Cluj Napoca. Deşi statutul partidului impune clar acest lucru, alegerile nu au avut loc deoarece conducerea judeţeană a partidului a decis, în cadrul Biroului Permanent Judeţean ca prima dată să se desfăşoare alegeri la nivel judeţean şi abia mai apoi la nivel local. Senatorul Mihail Hărdau, preşedintele de nouă ani a PDL Cluj Napoca, a recunoscut că nu s-au desfăşurat alegeri la nivel local şi că acest lucru s-a întâmplat cu acordul filialei judeţene. "Aşa s-a hotârăt în BPJ şi atunci aşa facem", a spus Mihail Hărdău. Pe de altă parte, nemulţumirea lui Tişe provine de la faptul că majoritatea delegaţilor care vor participa la congresul pentru alegerea preşedintelui PDL Cluj sunt şefii secţiilor de votare care sunt oameni loiali lui Daniel Buda şi Sorin Apostu. "Tişe i-a cerut lui Boc să garanteze că alegerile din 4 decembrie vor fi libere şi nu aranjate din start. Boc, la rândul său, i-a cerut lui Tişe să nu mai facă notă discordantă, să-l accepte pe Buda ca şef, iar el să rămână în continuare în conducerea partidului", a mai dezvăluit analistul politic Ion Novăcescu.

Ne puteți urmări și pe Google News