Culisele luptei pentru Primăria Capitalei: Lista neagră a lui Sorin Oprescu

Culisele luptei pentru Primăria Capitalei: Lista neagră a lui Sorin Oprescu

Primarul Bucureştiului vrea să-i înlăture de pe listele de candidaţi USL la Consiliul General pe toţi apropiaţii edilului de la sectorul 5.

Sorin Oprescu îşi ia toate măsurile ca propria campanie electorală să nu fie sabotată de liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie. Edilul a cerut expres ca liderul filialei social-democrate, Marian Vanghelie, să nu aibă niciun cuvânt de spus şi nicio implicare în campania pe care PSD o va face la Bucureşti pentru susţinerea candidaturii sale.

Potrivit unor surse din cadrul USL, el i-ar fi pus lui Ponta mai multe condiţii: înlăturarea actualilor consilieri generali ai PSD apropiaţi lui Vanghelie de pe listele de candidaţi ai USL, înlocuirea lor cu colaboratori de-ai săi din Primărie şi subminarea influenţei lui Vanghelie la nivelul filialelor de sector, pentru a se preveni orice tentativă de sabotare a campaniei sale electorale.

Indezirabilii lui Oprescu

Ne puteți urmări și pe Google News

Oprescu a cerut în primul rând liderilor USL locuri pe listele de candidaţi la Consiliul General al Capitalei. Pentru a le face loc, el a solicitat sacrificarea unor consilieri generali consideraţi "indezirabili", după ce, la ordinul lui Vanghelie, aceştia i-au pus edilului nenumărate beţe în roate.

Conform surselor citate, printre consilierii aflaţi sub bisturiul "Doctorului" s-ar număra Virgil Nicorescu, Alexandru Păduraru, Adrian Popescu, Maria Popa, Victor Stan şi Claudia Ţapardel. Oprescu i-ar vrea înlocuiţi cu o serie de colaboratori şi directori apropiaţi, în frunte cu Anca Alexandrescu şi Aurel Vlaicu, actual director în PMB şi fost membru al staff-ul lui Vanghelie. Alţi oameni doriţi de Oprescu pe listele USL sunt Valentin Manolache şi Florin Iordache, doi dintre sponsorii săi în campania din 2008, finul lui Vanghelie, Cătălin Stochiţă, Radu Rizescu, consilierul său politic, sau directori precum Mircea Constantinescu, Bogdan Hreapca, Radu Popa sau Marius Savu, susţin sursele citate.

Doleanţele lui Oprescu nu s-au oprit aici. Mai vechiul rival al lui Vanghelie la şefia PSD Bucureşti, senatorul Miron Mitrea, a fost însărcinat de conducerea PSD să devină şeful de campanie al partidului la viitoarele locale de la Capitală.

Vanghelie promite delicii de presă

"Aud tot felul de lucruri care mi se par simpatice. Dacă domnul Oprescu îşi doreşte aceste lucruri… Mi-e greu să cred că lucrurile importante stau în câţiva consilieri generali... Vis-a-vis de problematica candidaturilor şi alegerilor cred că vor apărea anumite lucruri, mult mai importante, care vor face deliciul presei şi vor schimba cursul evenimentelor", a declarat pentru EVZ, Marian Vanghelie.

Întrebat dacă este în spatele campaniei anti-Oprescu dusă de OTV, el a negat orice implicare. "Nu cunosc. Nici nu am timp să mă uit la OTV. Eu cred că este doar o poveste, asta cu influenţarea unui post de televiziune de către un singur om. Cred că e vorba mai mult de rating. Dacă nu există rating, atunci subiectul se închide", a mai spus Vanghelie.

REACŢIE

Consilierii vor mandate pe competenţe

"Nu comentez această informaţie pentru că nu am văzut lista. Ce pot să spun este că activitatea mea în Consiliul General al Capitalei a fost în folosul cetăţenilor, iar activitate am avut. Ar trebui să se ia în considerare activitatea fiecărui consilier, când se formează CGMB", a afirmat consilierul Claudia Ţapardel.

La fel şi colega sa, Maria Popa: "Nu cred în această listă. Eu mi-am făcut cu adevărat treaba în Consiliu şi m-am ocupat de un proiect important: reabilitarea infrastructurii educaţionale din Capitală. Peste tot unde am fost, am fost alături de Oprescu, i-am acordat tot sprijinul. Dacă aceasta este percepţia, nu mă simt jignită, ci doar mi-ar părea rău de toată muncă pe care am depus-o", a declarat aceasta pentru EvZ. (Antoaneta Etves) "Mi-e greu să cred că lucrurile importante stau în câţiva consilieri generali..." MARIAN VANGHELIE, primar al sectorului 5 Citiţi şi:

  • Scurt circuit între Ponta şi Voiculescu. Antonescu şi-a lăsat din braţe aliaţii. PC merge singur la locale
  • Cum l-a dat afară Ponta pe Voiculescu din USL
  • Ponta şi Antonescu trimit PC la grupa mică. Plus: Glumiţele lui Ponta despre Diaconescu şi Geoană