Momentul săriturii cu paraşuta avându-i drept protagonişti pe agentul 007 James Bond şi regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost, cu siguranţă, cea mai comentată secvenţă. Scena filmată cu ajutorul a doi cascadori a fost ideea regizorului Danny Boyle, cel care s-a ocupat de întregul spectacol.

Acesta a pregătit şi apariţia, într-un filmuleţ special, a reginei alături de personajul-emblemă pentru Anglia, James Bond, interpretat de Daniel Craig.
A fost prima apariţie a reginei Elisabeta a II-a într-un film, însă presa britanică scrie că scena a fost filmată o singură dată.

  • "Este o actriţă foarte bună, ageră, nu este nevoie să îi spui un lucru de două ori", a afirmat regizorul Danny Boyle. "S-a înţeles foarte bine cu James Bond", a adăugat acesta, citat de "Daily Mail".

Regizorul a împărtăşit ideea secvenţei respective cu Sebastian Coe, cel care s-a ocupat de organizarea Jocurilor Olimpice 2012. Coe credea că este foarte inspirată, însă avea dubii că va fi primită bine la Palatul Buckingham. Potrivit unor surse, singura condiţie a reginei a fost să-şi aleagă singură vestimentaţia.

Se pare că regina s-a bucurat de experienţa sa cinematografică, mai ales că i-a avut alături şi pe cei doi câini ai săi.

La fel de entuziasmaţi au fost şi cei doi cascadori care au jucat rolul agentului 007 şi pe cel al reginei. S-au pregătit timp de mai multe luni pentru acest moment. Gary Connery, "regina", a declarat că i s-a îndeplinit un vis. "Am avut cel mai bun loc din sală la acest spectacol transmis în întreaga lume", a spus Connery, care a intrat în istorie în luna mai după ce a devenit primul om care a sărit din elicopter fără paraşută.

Pe 23 mai, cascadorul a sărit de la altitudinea de 731 de metri purtând un costum special echipat cu aripi şi a căzut în mijlocul a 18.000 de cutii din carton.

Gary Connery a realizat cascadorii şi pentru filme celebre, precum "Harry Potter şi Camera Secretelor" şi "Să nu mori azi" din seria "James Bond".

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/N3FPDKScWrY" frameborder="0" height="315" width="560"></iframe> <iframe src="http://www.youtube.com/embed/dRB-woVjlFY" frameborder="0" height="315" width="560"></iframe>