Cancelarul Angela Merkel vrea „să reducă drastic” numărul refugiaților care intră în Germania, dând un semnal că este gata să renunțe la politica „granițelor deschise”, pentru a ajunge la un compromis cu colegii din Uniunea Creștin Democrată (CDU).

Merkel a rezistat multă vreme la presiunile din partea acestora de a limita numărul de refugiați intrați în Germania, care va atinge 340.000 pentru anul în curs.

Cancelara a declarat duminică, pentru ARD:

„În același timp am luat notă de preocupările oamenilor, care își fac griji pentru viitor, și de aceea vom reduce, vrem să scădem drastic numărul persoanelor care vin la noi.

Merkel, a cărei popularitate a scăzut pe fondul crizei refugiaților, a afirmat că cuvântul „limită” nu figurează în proiectul de rezoluție a CDU, care va fi dezbătut luni și marți la congresul partidului la Karlsruhe.

Cancelara a precizat că decizia ei de a reduce numărul refugiaților se bucură de un sprijin larg în CDU.

Criticii lui Merkel acuza decizia acesteia din august, când a anunțat că țara sa va permite solicitanților de azil să rămână, în ciuda prevederilor Acordului de la Dublin, care stipulează că aceștia trebuie să rămână în țara în care au pus piciorul prima dată.