Puzderie de lume, tineri şi părinţi, a fost prezentă sâmbăta trecută pe platourile de filmare ale Prima TV, în Pipera, pentru a-i susţine pe concurenţ ii celei de-a treia ediţii Megastar. În timp ce operatorii cameramanii puneau la punct ultimele detalii pentru ca show-ul să poată începe, Aura Urziceanu îi invita pe cei din primele rânduri să nu fie reţinuţi de la a zâmbi pe parcursul celor aproape două ore de cântat. Responsabilul cu aplauzele îşi făcea şi el datoria, organizând publicul pe categorii de „intensitate“ a bătutului din palme.

Debut incendiar

Cel puţin în deschiderea show-ului nu a fost nevoie de niciun fel de îndemnuri din partea acestuia, întrucât Laura, Raluca şi Ioana au debutat incendiar, cu piesa „Free your mind“, a grupului En Vogue.

La prima întâlnire cu publicul, după ce a ţinut primele pagini ale ziarelor cu despărţirea de Tudor Chirilă, Andreea Raicu s-a afişat surâză toare şi, spune ea, nerăbdă toare.

„Mă simt foarte bine şi abia aşteptam să înceapă emisiunea. După o pauză lungă, îmi era dor să intru în atmosfera show-ului. Oamenii sunt interesaţ i de fiecare detaliu, indiferent care este situaţia. Lumea întotdeauna se uită la mine şi cercetează fiecare amănunt, chiar dacă sunt după o despărţire sau nu“.

Promisiune vestimentară pentru Ianţu

Andreea a deţinut, ca de obicei, rolul principal în economia concursului, cel de interfaţă elegantă între juriu şi concurenţi, pe de o parte, şi între concursul în sine şi telespectatori, pe de altă parte. Şi chiar dacă a tremurat de frig pe marginea platoului, în pauzele de publicitate, iar istoria ei personală recentă nu îi dădea motive să fie prea veselă, vedeta Prima TV s-a achitat onorabil de rolul pe care îl perpetuează de trei ani încoace. A purtat o rochie simplă, neagră, promiţându-i lui Virgil Ianţu, mai în glumă, mai în serios, că la fiecare reprezentaţie a acestui show va avea două ţinute, una pentru public, iar alta specială pentru el, singurul care remarcă de fiecare dată apariţiile sale fără cusur.

Consideră că noua formulă, de grup, în care concurează potenţialii câştigători, le mai diminuează acestora din emoţii. Aşa că parte din misiunea ei de a-I susţine verbal şi chiar fizic, dacă era nevoie, nu mai e atât de acută.

„Foarte mulţi dintre ei au mai trecut prin această experienţă, ştiu ce înseamnă scenă, ce înseamnă «Megastar », repetiţiile, pregătirile, discuţiile cu juriul. Am putut observa că nu mai sunt atât de speriaţi şi de emoţionaţi ca la început. Este adevărat că emoţiile există întotdeauna, constat o diferenţă destul de mare în ceea ce îi priveşte“.

Virgil Ianţu, unul dintre cei mai drastici membri ai juriului, a remarcat deja două talente uluitoare printre concurenţii acestei ediţii, iar primele note oferite îl îndreptăţesc să creadă că de data aceasta „recolta“ va fi bogată. „La preselecţii, m-a surprins plăcut numărul concurenţilor buni. Sunt în concurs două fete foarte, foarte bune! Sper să nu am surprize neplăcute“, a adăugat Virgil.

Armonia grupului, la fel de importantă ca vocile

La rându-i, Adrian Despot consideră că aceia care vor reuşi să păstreze coeziunea grupului vor fi mult mai aproape de o victorie: „Într-o trupă, pe lângă performanţele vocale, relaţiile interumane sunt foarte importante. Oricât de talentaţi ar fi membrii unui grup, dacă nu reuşesc să se înţeleagă din punct de vedere uman, trupa nu are practic nicio şansă. Ţine de ei să-şi scoată în evidenţă atuurile şi să-şi ascundă lucrurile mai puţin valoroase“.

Cei doi juraţi care le dau frisoane concurenţilor, nu atât cu notele, cât mai ales prin comentariile adesea foarte acide, şi-au exersat în prima ediţie „dărnicia“ cu două note capabile să taie elanul unui începător, dar îndreptăţite de prestaţia slabă a grupului format din Cristina, Nik şi Daria. Interpretarea piesei „Wait a minute“ a primit 3 din partea lui Despot şi 1 din partea lui Ianţu. Într-o astfel de situaţie, Andreea s-a văzut nevoită să-şi pună la bătaie calităţile de „mamă a răniţilor“.


Juriul „Megastar“ a strâmbat din nas şi la această ediţie a show-ului

INTERVIU

Se mută în casă nouă

EVZ TV: Dispariţia unui om foarte drag, apoi despărţirea de altul, cum te-ai vindecat după asemenea evenimente?
Andreea:
Sunt două lucruri care nu se compară. Dispariţ ia bunicii m-a afectat enorm, pentru că este un om pe care l-am iubit şi îl iubesc. Probabil că rana aceasta nu se va vindeca niciodată.

Pe cine iubeşti acum?
Mama, familia şi prietenii. Mama este fiinţa cea mai apropiată mie, iar fără prieteni nu îmi pot imagina viaţa.

Şi te muţi în casă nouă?
Construirea acestei case reprezintă o bucurie imensă. Este o moştenire şi o amintire pe care o am de la tatăl meu. Implicarea mea directă abia acum începe, pentru că urmează realizarea detaliilor, care sunt foarte importante. Petrec foarte mult timp acasă şi îmi doresc să fie un loc în care să mă simt bine şi care să mă reprezinte.

Te-am văzut la spectacolul lui Răzvan Mazilu, „Lumini şi umbre“. Cum ţi s-a părut?
Fascinant şi complet! Eu sunt prietenă de mult timp cu Răzvan şi ador să merg la spectacolele lui. Este un artist care surprinde de fiecare dată prin complexitatea showurilor lui.