Din balconul "de cristal" eşti cu adevărat printre nori. Suspendat la peste 400 de metri înălţime, la etajul 103, vizitatorii au lumea la picioare, la propriu.

"E ca şi cum mergi pe gheaţă. Şi acum îmi bate inima", a mărturisit cu înfrigurare unul dintre vizitatorii care şi-a învis teama de înălţime şi-a păşit cu încredere. Toţi care au pus piciorul în balcoanele de stilcă au concluzionat: primul pas e cel mai greu!

N-au de ce să-şi facă griji însă. Balcoanele, prezentate astăzi publicului, nu se fac ţăndări prea uşor sunt făcute să reziste la o greutate de 5 tone, deşi sticla nu are nici măcar patru centimetri grosime. Balcoanele transparente sunt construite la aproape un metru şi jumătate în afara turnului.


Foto: Reuters

Ideea balcoanelor transparente a apărut după sutele de amprente lăsate de turişti pe geamurile clădirii, în timp ce se sprijineau, ca să admire Chicago de la înălţime. Nu este singura schimbare de care se bucură "Sears Tower". În curând va purta un alt nume şi va fi un zgârie nori ecologic, apelând la turbine eoliene şi panouri solare.