Evenimentul Zilei > Actualitate > Cu creionul pe hârtie, pe Messi l-au desenat
Cu creionul pe hârtie, pe Messi l-au desenat

Cu creionul pe hârtie, pe Messi l-au desenat

Copiii de la fotbal, rugby şi tenis i-au desenat pe idolii lor din sport, la invitaţia evz.ro. Staţi liniştiţi, cei de la rugby nu au fost rugaţi să (în)scrie şi un eseu, ci doar să deseneze. Jurnaliştii evz.ro au desenat şi ei.

"Nu sunt sigur să mai fi trăit de la copilărie încoace", spunea Antoine de Saint-Exupery, pe care îl încerca un oarecare regret când trebuia să completeze că "toţi oamenii mari au fost mai întâi copii, dar puţini dintre ei îşi mai aduc aminte".

Cât despre modele, eseistul francez Joseph Joubert (1754-1824) spunea că "un copil are mai multă nevoie de modele decât de critici". Aşa că i-am scos pe copii din gura deseori cicălitoare a antrenorilor şi părinţilor şi i-am îndemnat să îşi numească şi să deseneze idolul în sport.
Federer i-a furat chelia lui Agassi

La fotbal, a fost bătălie mare între Messi şi Cristiano Ronaldo, dar primul a câştigat, chiar dacă puştii l-au pricopsit cu o claie în loc de păr, aşa cum o să vedeţi în pozele din Galerie. La rugby, copiii s-au gândit numai şi numai la vedeta "stejarilor", Cătălin Fercu, căruia i-au pus mâini peste tot, probabil pentru a prinde mai bine balonul oval.

În fine, Federer nu a ieşit teafăr din mâinile lui Ionuţ, care l-a făcut mai înalt decât del Potro şi mai chel decât Ljubicici sau Agassi. În schimb, Sorana Cîrstea  s-a ales cu al doilea trofeu din carieră, după cel de la Taşkent. I l-a dat Catinca, la pachet cu o inimă desenată pe rachetă.
Sportivi operaţi de evz
Împotriva credinţei populare, şi jurnaliştii sunt oameni. Şi unii şi-au dorit cândva să fie sportivi, dar, cum viaţa e tare crudă, au ajuns să scrie despre ei şi să le ceară autografe.
Dacă sunteţi curioşi cum arată Lance Armstrong, Nadia Comăneci, Evgheni Pluşenko, Gabi Szabo, Lucian Bute sau Marius Lăcătuş după o operaţie inestetică efectuată de experţii evz.ro, aruncaţi o privire aici.
În Marea Britanie, marii jucători au făcut autoportrete, pe care le puteţi vedea aici. Banii strânşi din vânzarea acestora au fost folosiţi în acţiuni de caritate.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.