CSAT a decis menţinerea nivelului de alertă teroristă: albastru precaut

CSAT a decis menţinerea nivelului de alertă teroristă: albastru precaut

Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) s-au reunit în şedinţă, astăzi, de la ora 14.00, la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui interimar Crin Antonescu. Imediat după atentatul terorist de la Burgas, autorităţile române au instituit cod roşu pe toate aeroporturile din ţară. În urma şedinţei de astăzi, CSAT a decis menţinerea actualului nivel de alertă teroristă (albastru precaut).

UPDATE 19.15. Conform unui comunicat al  Administraţiei Prezidenţiale, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a decis menţinerea actualului nivel de alertă teroristă (albastru precaut) şi continuarea măsurilor operative, care vor fi adaptate permanent la evoluţia situaţiei operative. "Directorul Serviciului Român de Informaţii a informat membrii Consiliului că, până în prezent, nu există niciun fel de indicii referitoare la pregătirea unor atentate similare în România şi că Serviciul nu deţine informaţii care să releve existenţa unor conexiuni sau legături între atentatul din Bulgaria şi persoane sau entităţi, situaţii sau intenţii cu privire la România. Serviciul Român de Informaţii şi celelalte instituţii din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului au adoptat măsuri specifice de prevenire, adaptate situaţiei operative, şi au dinamizat cooperarea internă şi, respectiv, cea internaţională", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.  Un alt subiect de dezbatere a fost situaţia Hidroelectrica. "Au fost prezentate măsuri întreprinse de noua conducere a Ministerului Economiei şi de Guvernul României pentru redresarea Societăţii, în sensul creşterii eficienţei energetice şi economice în producerea de energie electrică. A fost prezentată o evoluţie a procedurilor parcurse de administratorul special şi administratorul judiciar pentru renegocierea contractelor bilaterale de furnizare de energie electrică cu anumite societăţi de intermediere (traderi) şi societăţi din domeniul industriei, din care a rezultat că a fost denunţat contractul de vânzare-cumpărare energie electrică încheiat cu EURO PEC S.A. Începând cu data de 2 iulie 2012, au fost transmise notificări şi au fost purtate mai multe rânduri de negociere cu celelalte companii beneficiare de contracte bilaterale de furnizare a energiei electrice", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.  "Se anticipează că, în cursul săptămânii 16-22 iulie 2012, vor fi denunţate contracte şi cu alte societăţi comerciale", mai precizează comunicatul. UPDATE 13.00 Ministrul transporturilor Ovidiu Silaghi a declarat la Constanţa, pentru EVZ, că "este cod roşu pe toate aeroporturile. Atenţia este sporită şi s-au luat măsuri de maximă siguranţă. Aşa este normal. La fel şi în gări, pentru că aparţin de ministerul nostru". Despre alte măsuri care vor fi luate se va discuta în şedinţa CSAT anunţată la ora 14.00. Invitat aseară, la postul B1TV, premierul Victor Ponta a declarat că preşedintele interimar va decide dacă este necesară convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării după atentatul terorist din Bulgaria şi şi-a exprimat solidaritatea cu familiile victimelor.

"Sunt (...) absolut şocat de ideea că atât de aproape de noi s-a comis un atentat criminal, genul de atentate pe care suntem obişnuiţi să le vedem undeva foarte departe de România. Îmi exprim solidaritatea cu familiile victimelor. În acelaşi timp, e o problemă de siguranţă naţională în mod sigur (...) motiv pentru care am vorbit cu preşedintele în exerciţiu (...) care va decide dacă şi dacă va decide, mâine vom participa la o şedinţă a CSAT pe tema măsurilor antiteroriste pe care serviciile speciale din România au sarcina constituţională de a le avea în vedere în asemenea situaţii", a declarat Victor Ponta, citat de Agerpres. CITIŢI ŞI: Victor Ponta, la postul B1TV: Telefoanele mele sunt ascultate!

Ne puteți urmări și pe Google News