Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > CRONICA TV: Moş Gerilă există şi e în călduri
CRONICA TV: Moş Gerilă există şi e în călduri

CRONICA TV: Moş Gerilă există şi e în călduri

La aproape 40 de grade C nimeni nu şi-ar închipui că există un post de televiziune care difuzează colinde atât de suave, atât de percutante, de profunde, încât...

Astfel, Moşul cu daruri s-a reinventat în plină vară, geruind prin trupurile fierbinţi ale telespectatorilor curioşi, care până şi la cele 40 de grade C butonează, şi butonează, şi butonează…Apăsând cu o dulce înverşunare pe toate locurile ascunse ale telecomenzii, până la fundul butonatului, acolo unde găseşte, ce credeţi, postul Sigma TV! Iar acolo, pe acel "tărâm televizoristic" de pe altă lume se petrec lucruri unice.
Colindele (din Maramureş şi până în Bucovina) îşi revarsă răcoros savoarea peste telespectatorul înnebunit de căldură şi de simţăminte nu prea ortodoxe cu privire la vreme, vremuri, anotimp, timp…Dacă mai are răbdare şi rămâne la fel de incitat şi pus pe butonat, va avea surpriza de a auzi hituri demult uitate, cum ar fi cele ale Corinei, sau ale acelor fete care cântau "Mi-e frică, mi-e frică/Să dorm singurică" (cine îşi mai aduce aminte bine, cine nu să dea o căutare pe net că nu va regreta).
Mai apar şi tot felul de alte melodii, într-un melanj care lasă mut însuşi ţipătul verii cu Moş Gerilă peste ea. Căci Moş Crăciun nu îi putem spune, având în vedere surpriza răcoroaso-nostalgică pe care ne-o oferă acest post care merită, totuşi, felicitări pentru deosebita iniţiativă de a difuza colinde profunde, percutante, suave…În plină  vară.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.