Criza grădiniţelor se vrea rezolvată cu mansarde

Criza grădiniţelor se vrea rezolvată cu mansarde

Extinderea clădirilor destinate învăţământului preşcolar din sectorul 6 va fi gata luna viitoare. Vor fi create astfel 650 de locuri în plus.

Prima grădiniţă cu mansardă din sectorul 6 a fost inaugurată, ieri, de edilul Cristian Poteraş. Prin extinderea unităţii 41 s-au creat 80 de locuri în plus pentru preşcolari. Lucrările au costat un milion de lei şi au fost achitate din bugetul local, a precizat primarul.

Potrivit administraţiei locale, programul de mansardare al grădiniţelor din sectorul 6 va dura până luna viitoare, când vor fi finalizate lucrările pentru alte patru centre: grădiniţele nr. 87, 195, 209, 246. Numărul de locuri din instituţiile de învăţământ preşcolar din sectorul 6 se va suplimenta astfel cu 650. Minune în an electoral: peste 40 de clădiri noi În acest an, primarii de sector vor să mărească capacitatea grădiniţelor cu cel puţin 25%. Numărul de locuri pentru preşcolarii din sectorul 1 va creşte de la 4.550 la 5.400, prin amenajarea a patru imobile noi în cadrul grădiniţelor.

De asemenea, extinderea grădiniţelor nr. 50, 146 şi 222 a contribuit la mărirea capacităţii cu 370 de locuri. Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, vrea să construiască, în 2008, 19 imobile în incinta grădiniţelor pentru aproape 2.500 de copii. Primăria informează că, în anumite cazuri, „este deja turnat betonul pentru egalizare, sa montat fierul beton şi a fost turnat betonul în cofraje“.   Lucrări comasate în sectorul 4 Şi în sectorul 3, primarul Liviu Negoiţă a dispus ridicarea a 16 clădiri în curtea unităţilor pentru preşcolari. Astfel, numărul de locuri în grădiniţele din sectorul 3 va creşte cu 60%. Edilul sectorului 4, Adrian Inimăroiu, a dispus ca, pe lângă lucrările de reparaţii din perioada vacanţei, să se extindă şi să se construiască alte corpuri pentru micuţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit autorităţilor, la începutul verii, în curtea grădiniţelor nr. 133, 199 şi 129 vor fi ridicate trei corpuri noi de clădire, iar unităţile nr. 28, 192, 263 şi 111 vor fi extinse. Potrivit unei statistici a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, concurenţa pentru un loc la grădiniţă a fost anul trecut de 2,19 copii pe loc. AJUTOR Ghid pentru cea mai bună grădiniţă Părinţii care nu s-au decis încă unde să-şi dea copiii pot face o selecţie după ce citesc „Ghidul Grădiniţelor din Bucureşti“, care se va găsi, începând de astăzi, la chioşcurile de ziare, la preţul de 4,9 lei. Broşura, de 148 de pagini, cuprinde informaţii despre toate grădiniţele de stat şi particulare autorizate şi acreditate din Capitală.

Părinţii vor găsi date despre cursurile care se fac în grădiniţe, meniurile care se servesc celor mici, jucăriile de care beneficiază şi, nu în ultimul rând, care este numărul de copii la grupă şi de la ce vârstă sunt primiţi micuţii. Înscrierile copiilor în grădiniţele de stat din Bucureşti vor avea loc în perioada aprilieiunie. (Eugenia Mihalcea)