"PDL a avut din nou dreptate: referendumul trebuie organizat conform deciziei CCR, adică pornind de la o participare minimă de 50%+1. Victor Ponta a cedat doar după discuţia cu Martin Schulz. Ceea ce nu a vrut să admită la Bucureşti acceptă – iată! – la Bruxelles", susţine prim-vicepreşedintele PDL.
Cristian Preda mai afirmă că şeful PSD trebuie să se ţină de cuvânt în această privinţă,"mai ales că amicii săi din PNL, ca şi negaţionistul Şova îl presează în direcţia contrară, dorind un referendum validat în orice condiţii", comentează Preda.
Europarlamentarul PDL propune ca la referendumul de pe 29 iulie să fie folosite listele electorale care au fost folosite şi pentru alegerile locale. "Închei propunând ca listele electorale folosite la alegerile locale, acum o lună, să fie folosite şi pe 29 iulie. Orice încercare de a opera o diminuare a numărului de cetăţeni cu drept de vot e greu de înţeles altfel decât ca un avantaj pe care şi-l oferă USL în disputa cu Traian Băsescu", concluzionează Preda.