"Stolojan a fost prim-ministru acum un sfert de secol. Acum vrea din nou un rol de prim-plan şi regret că l-a ales pe acesta. Noi am propus un pact de neagresiune între partidele care se revendică de la PPE, dar din păcate el ne atacă pe noi în loc să atace mafiile PSD care atacă România", a declarat europarlamentarul Cristian Preda, capul de listă al Partidului Mişcarea Populară pentru alegerile europarlamentare.

Acesta a adăugat că nu înţelege de ce Theodor Stolojan atacă PMP şi pe Traian Băsescu, completând, ironic, că Stolojan este noua vedetă a USL.

"USL s-a creat pentru a-l destitui pe Traian Băsescu pe orice cale. E  continuarea suspendării din 2007. Iar imediat după ce USL a ajuns la guvernare în 2012 a pus la cale o nouă suspendare. USL, votată masiv în 2012 şi-a propus ca pe orice cale să-l elimine din viaţa politică pe Traian Băsescu. Uniunea s-a destrămat înainte ca Traian Băsescu să-şi termine mandatul. Nu s-a destrămat bine USL că vine Stolojan să-l atace pe şeful statului. Nu înţelegem această politică. De ce Stolojan atacă PMP şi pe Băsescu? E Stolojan noua vedetă a USL, cu el se reface USL?", s-a întrebat Cristian Preda.

Preda a reiterat apelul PMP la neagresiune între formaţiunile politice ce se revendică de la PPE.

"Repetăm apelul nostru la neagresiune între partidele care se revendică de la PPE. Trebuie să le arătăm cetăţenilor cum îi putem reprezenta mai bine şi nu să resuscităm USL cu acest domn care a fost premier acum un sfert de secol", a mai spus europarlamentarul.