Cariera politică a lui Cristian Boureanu a început în forță: la doar 27 de ani, în 1999, era secretar general al organizației de tineret a PNL (TNL) și era considerat cel mai influent consilier al ministrului de Finanțe. În 2000 a fost ales președinte al TNL, iar în 2002 a ajuns în structura de conducere a acestui partid, Biroul Executiv Central. Doar 12 ani mai târziu, cariera sa politică este încheiată, iar Boureanu este remarcat de presă doar datorită vieții sale tumultoase. Acum câteva zile, tabloidele au relatat, amuzate, cum s-a bătut cu un chelner dintr-un club de pe litoral.


FOTO:Mulțumiri nașului care l-a scăpat de nevastă

La începutul anilor 2000, tânărul liberal era unul din favoriții presei: era un bun vorbitor, înțelegea cum funcționează atât aparatul de stat – după experiența de consilier la Finanțe – cât și mediul antreprenorial, întrucât începuse să facă afaceri. În scurt timp însă, Boureanu a început să-și facă o reputație de personaj agresiv în intervențiile sale publice, iar viața personală tumultoasă a început să-i eclipseze activitatea de om politic. În 2004, soția sa, Irina, l-a părăsit după patru ani de căsnicie și a fugit cu nașul lor de căsătorie, ministrul de Finanțe Sebastian Vlădescu. „Atunci când m-am întâlnit cu fostul meu naș, i-am mulțumit că m-a scăpat de fosta nevastă”, a relatat, ulterior, politicianul liberal. În 2007, s-a căsătorit cu fotomodelul Valentina Pelinel, dar a divorțat și de aceasta, în 2014. De atunci, tabloidele l-au surprins pe Boureanu cu prietene tot mai tinere și au comentat că acestea sunt apropiate de vârsta fiicei sale. Iubita sa de acum, Laura Dincă, cea pentru care s-a bătut cu chelnerii din clubul LOFT din Mamaia are 18 ani, are Cristian Boureanu are 43 de ani, iar fiica sa are 14 ani.

Divorț tumultos de PNL

În 2006, fostul lider al tineretului liberal s-a despărțit cu scandal de PNL și a fondat, alături de Theodor Stolojan, Partidul Liberal Democrat. Ulterior, acest partid a fost înghițit de Partidul Democrat, și-a schimbat denumirea în PDL, iar Boureanu a devenit vicepreședinte în noua structură, fiind trimis de partid la dezbaterile televizate la care era nevoie personaj bătăios. „Deci treceți la atacuri la persoană? Cine vă pune să faceți asta? Amantul d-voastră?”, i-a spus Boureanu lui Gabriela Firea, într-o emisiunea moderată de aceasta la Antena 3.

Anterior, Firea i-a spus lui Boureanu: „Cine v-a spus că sunteți băiatul cu mucii în freză avea dreptate”. În 2011, a avut un incident cu grupul reformist din PDL, în care era și Cristian Preda. „A citit cărți, dar nu le-a înțeles sau le uită când e vorba”, a spus Boureanu despre Preda.


FOTO: Pasiunea pentru sporturi extreme a început în 1998. Pe Laura Dincă (foto, 18 ani) a cunoscut-o abia în 2014„Domnișorica” Gorghiu

În 2009, în timpul unei discuții din comisia parlamentară care ancheta cazul fostului ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi, Boureanu a avut un schimb de replici cu actualul lider al PNL, Alina Gorghiu. Cearta a început în momentul în care fostul liberal, la acel moment parlamentar PDL, i-a spus „domnișorică” Alinei Gorghiu. „Domnișorică să îi spuneți soției dumneavoastră!”, a replicat nervoasă Gorghiu. „Doriți să vorbim acum despre soții sau despre amanți? Dacă intrăm în chestiuni de familie, sunteți într-o situație delicată” nu s-a lăsat Boureanu, făcând referire la presupusa relație dintre Alina Gorghiu și liberalul Bogdan Olteanu.


Dialogul Boureanu-Firea,la Antena 3, a rămas în istoria presei din România


Amator de sporturi extreme

În 1998, a participat la Camel Trophy, considerată cea mai dură competiție de offroad, orientare în pădure, schi, snowboard sau mountain bike din lume. „Preselecția desfășurată în diverse zone din România a fost una extrem de dură și de complexă. De la alergări de peste 20 de kilometri prin zăpada, pînă la orientare prin pădure cu busolă sau GPS, schi sau urcare în pantă pe schiuri, probe de mountain bike, snowboard sau snowmobil și, nu în cele din urmă, testele offroad pe Land Rover a trebuit să le parcurgem pe toate pentru a ajunge la semifinalele din Suedia”, a relatat Boureanu, câțiva ani mai târziu.


FOTO: De dimineață, lângă lac, pescarul amator Cristian Boureanu