Evenimentul ZileiJustitieLovitură năucitoare pentru Cristian Boureanu. Curtea de apel Bucureşti l-a condamnat definitiv

Lovitură năucitoare pentru Cristian Boureanu. Curtea de apel Bucureşti l-a condamnat definitiv

Lovitură năucitoare pentru Cristian Boureanu. Curtea de apel Bucureşti l-a condamnat definitiv
Fostul parlamentar Cristian Boureanu a fost condamnat la nouă luni de închsoare cu suspendare şi 90 de zile de muncă în folosul comunităţii. Sentinţa a fost pronunţată, joi, de Curtea de Apel Bucureşti. Boureanu a fost găsit vinovat de ultraj pentru că a lovit un poliţist rutier în iunie 2017.

Potrivit sentinţei judecătoreşti, Boureanu trebuie să îndeplinească mai multe obligaţii, şi anume: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă şi să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În paralel cu aceste obligaţii, Boureanu trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Bucureşti sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, potrivit digi24.ro

Munca în folosul comunităţii a fost stabilită de instanţa de judecată să fie făcută în cadrul Fundaţiei pentru Promovarea Sancţiunilor Comunitare sau în cadrul Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti.

De asemenea, Laura Dincă, iubita fostului parlamentar a fost condamnată de instanţă la o amendă penală în cuantum de 2.000 lei.

Magistraţii i-au mai obligat pe fostul parlamentar la plata sumei de 7.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 4.000 lei aferentă urmăririi penale şi suma de 3.000 lei în cursul judecăţii şi pe iubita acestuia la plata sumei de 2.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 1.000 lei aferentă urmăririi penale şi suma de 1.000 lei în cursul judecăţii.

În decizia definitivă a instanţei de judecată mai este precizat că Boureanu mai trebuie să plătească lui Andrei Ovidiu, poliţistul pe care Cristian Boureanu l-ar fi lovit în noaptea în care a avut loc incidentul, 7.000 de euro daune morale.

Reamintim că pe data de 9 iunie 2017, în jurul orelor 01:30, maşina în care se afla Cristian Boureanu a fost oprită în trafic, în zona Piaţa Charles de Gaulle din Sectorul 1 al Capitalei de un echipaj de poliţie rutieră. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Boureanu „s-a manifestat violent, la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliţie din cadrul DGPMB – Brigada Rutieră, în sensul că l-a ameninţat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a răsucit mâna stânga, i-a rupt cămaşa uniformei de serviciu şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice care pot necesita un număr de 15-20 zile de îngrijiri medicale".

 


Accesează: