Evenimentul Zilei > Actualitate > Crin Antonescu s-a dat bolnav la întâlnirea cu ambasadorii. Ambasadorul Danemarcei: „Probabil s-a vindecat miraculos”
Crin Antonescu s-a dat bolnav la întâlnirea cu ambasadorii. Ambasadorul Danemarcei: „Probabil s-a vindecat miraculos”

Crin Antonescu s-a dat bolnav la întâlnirea cu ambasadorii. Ambasadorul Danemarcei: „Probabil s-a vindecat miraculos”

Președintele PNL, Crin Antonescu, a lipsit azi dimineață de la întâlnirea solicitată de USL cu ambasadorii statelor UE, motivând că este puțin bolnav. Câteva ore mai târziu, președintele PNL a apărut, teafăr și pus pe glume, la o conferință de presă.

Ambasadorul danez, Michael Sternberg, a declarat, pentru EVZ, că ambasadorii statelor UE în România au avut azi o întâlnire cu Victor Ponta, la sediul reprezentanței diplomatice a Danemarcei, ţară care deţine preşedinţia în exerciţiu a Uniunii.
Ambasadorul a precizat că diplomaţii europeni au, în mod regulat, astfel de întrevederi cu miniştri, lideri ai opoziţiei sau ONG-uri, pentru a se informa despre situaţia din ţara respectivă.
De data aceasta, întâlnirea a avut loc la iniţiativa lui Victor Ponta şi Crin Antonescu. "Ponta a venit singur la întâlnirea cu ambasadorii UE, spunând că liderul liberal Crin Antonescu a răcit, ieri, la Iaşi", a spus ambasadorul. Întrebat cum comentează faptul că, la prânz, Antonescu a participat la o conferinţă de presă, Michael Sternberg a replicat: "Probabil s-a vindecat miraculos"!
Discuţiile au durat o oră şi au vizat teme europene, precum şi situaţia internă a României. "Noi ne întâlnim periodic cu liderii opoziţiei, ne-am întâlnit şi în timpul preşedinţiei austriece, şi a celei ungare, ascultăm ce au de spus aceştia şi transmitem mai departe, în ţările noastre", a explicat Sternberg. El a adăugat că Ponta a dorit să transmită câteva clarificări legate de o intervenţie a sa în Parlamentul European, în care s-a spus că ar fi cerut blocarea fondurilor europene pentru România.
Nu este prima oară când președintele PNL lipsește de la o întâlnire cu importanți oficiali europeni. Pe 4 noiembrie 2011, acesta a absentat de la întâlnirea pe care delegația FMI în România dorise să o aibă cu partidele de Opoziție. La respectiva discuție, PSD și PC au fost reprezentat de președinții Victor Ponta și Daniel Constantin, în timp ce de la PNL au participat Eugen Nicolăescu și Daniel Chițoiu. Motivația absenței lui Antonescu, furnizată de PNL în acel moment, a fost că acesta își joacă deja rolul de viitor președinte al României și că o întâlnire cu FMI este de competențele "premierului" Victor Ponta.
CITIȚI ȘI:

  • De ce a chiulit "președintele" Antonescu de la întâlnirea cu delegația FMI

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: