Crin Antonescu a suspendat şedinţa Senatului pe baza "experienţei senzoriale"

Crin Antonescu a suspendat şedinţa Senatului pe baza "experienţei senzoriale"

După o pauză de consultări şi numeroase discuţii contradictorii privind modificarea componenţei conducerii Senatului, preşedintele acestui for legislativ, Crin Antonescu, a suspendat şedinţa din lipsă de cvorm, constatat pe baza experienţei sale "senzoriale".

La începutul şedinţei, viceliderul PDL Toader Mocanu a anunţat înlocuirea lui Petru Filip, care a demisionat din PDL, din funcţia de vicepreşedinte al acestei Camere cu senatorul PDL Alexandru Pereş. Mocanu a propus plenului ca funcţia de secretar, deţinută în prezent de Alexandru Pereş (PDL), să fie preluată de senatorul democrat-liberal Mihai Stănişoară. De asemenea, el a anunţat că senatorul Gheorghe David, care a revenit în PDL, este reconfirmat în funcţia de secretar în Biroul permanent al Senatului. În replică, chestorul Senatului Dan Radu Ruşanu (PNL) a subliniat că astfel de modificări în componenţa conducerii Senatului nu pot fi operate în timpul sesiunii parlamentare, ci doar la începutul ei. Secretarul Senatului Alexandru Pereş (PDL) a arătat, în schimb, că retragerea sprijinului politic pentru un membru al conducerii Senatului de către grupul parlamentar care l-a propus face ca acesta să fie considerat demisionat de drept, iar locul său să devină vacant în forul de conducere al Senatului. Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a spus, în aceeaşi şedinţă, că grupul său doreşte să completeze în Birou un post de secretar, cel al senatorului PSD Adrian Ţuţuianu, care şi-a dat demisia din Senat, cu senatorul Valentin Calcan.

La rândul său, viceliderul grupului senatorial PNL Mario Oprea a anunţat că, în urma demisiei senatorului Dan Voiculescu din Parlament, locul său de vicepreşedinte în Biroul permanent rămas vacant va fi ocupat de actualul chestor Dan Radu Ruşanu, funcţia acestuia din urmă urmând să fie prelută de senatorul liberal Ioan Ghişe.

Nemulţumit de faptul că în plen ar fi putut fi validate doar propunerile făcute de reprezentanţii puterii, Toader Mocanu a cerut o pauză de consultări de o oră, preşedintele Antonescu admiţând o pauză de doar zece minute.După expirarea timpului destinat pauzei, Mocanu a cerut verificarea cvorumului, însă preşedintele Senatului a spus că, "pe baza experienţei senzoriale" constată, la rândul său, că sala e "cam goală" şi a suspendat şedinţa.

Ne puteți urmări și pe Google News