Crin a garantat pentru corupţie şi conflict de interese

Crin a garantat pentru corupţie şi conflict de interese

Aflat în plină campanie, Crin Antonescu s-a afi şat în centrul Piteştiului cu primarul Tudor Pendiuc şi cu preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu. Ambii au probleme cu legea.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a participat, joi, la Piteşti, la manifestările dedicate împlinirii a 137 de ani de la înfiinţarea PNL. Cu această ocazie a îmbinat utilul cu plăcutul, făcând tot posibilul să demonstreze că USL şi oamenii ei se situează mai presus de orice suspiciune. Astfel, el a ţinut să le arate piteştenilor că are în continuare încredere în primarul Tudor Pendiuc (PSD) şi în preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu (PSD). Asta, în condiţiile în care scandalurile se ţin scai de capul lor. În cazul edilului este vorba de falimentarea societăţii Termoficare 2000, cea care asigura căldura în oraş. Factura de plată pentru managementul prost al societăţii, aproape 70 de milioane de euro, va fi achitată de piteşteni. Printre creditori sunt furnizori de gaze, de electricitate, firme de construcţii şi chiar Ministerul Finanţelor Publice. În final, în cazul în care nu se găsesc bani, factura de plată ar putea fi plătită chiar de locuitorii oraşului. Notă de plată pentru piteşteni: câte 500 de euro Matematic, fiecare din cei 150.000 de piteşteni ar trebui să plătească minimum 500 de euro pentru a acoperi datoria. Curtea de Apel Timişoara a decis executarea silită a Primăriei Piteşti şi vinderea la bucată a bunurilor societăţii Termoficare 2000. Potrivit presei locale, într-un caz similar, al Centralei Termoelectrice Piteşti- Sud 2, construită şi dotată exclusiv cu utilaje de ultimă generaţie, echipa edilului ar fi vândut aceste echipamente la preţ de fier vechi. Pentru a-şi justifica la tribunal gaura de 70 milioane de euro, Pendiuc a invocat HG nr. 104/2002, în care se stipula că bunurile provenite din patrimoniul Termoelectrica se transferă fără plată în domeniul public al Municipiului Piteşti. La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, este ameninţat de problemele cu dosarele în care este acuzat de procurorii DNA pentru fapte de corupţie şi de conflictul de interese descoperit de inspectorii de integritate. Săptămâna aceasta, "Evenimentul zilei" a dezvăluit că şeful CJ Argeş a uitat să treacă în declaraţia de interese zecile de contracte pe care firma sa, Autopro Mond, le-a încheiat cu firme de stat.

Nicolescu, interese nedeclarate Evenimentul Zilei a dezvăluit, în această săptămână că, în ultimii doi ani, firma SC Autopro Mond SA, unde preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, deţine 92,194% din acţiuni, a reuşit performanţa să încheie 55 de contracte cu instituţii de stat. Valoarea totală a acestora este de 174.000 de euro, bani care au intrat în conturile firmei preşedintelui Nicolescu. Tudor Pendiuc este acuzat că a falimentat societatea de Termoficare. Facturile restante se ridică la 70 de milioane de eur

Ne puteți urmări și pe Google News