Evenimentul Zilei > Economie > Crescătorii de animale vs. Guvern: Proteste şi la Cluj
Crescătorii de animale vs. Guvern: Proteste şi la Cluj

Crescătorii de animale vs. Guvern: Proteste şi la Cluj

Peste 100 de crescători de vaci şi de oi au protestat, joi, în faţa Prefecturii Cluj, pentru faptul că nu au primit din februarie subvenţiile pentru animale.

Unul dintre aceştia a adus cu sine un berbec, pe nume Daniel, despre care a afirmat că a venit la protest "pentru a-şi cere drepturile", informează AgerpresPrintre altele, ei au purtat pancarte cu mesaje vizându-i pe ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, şi şeful APIA Cluj, Adrian Zaharia. 

'Daniel Constantin şi protejatul său, Adrian Zaharia – groparii agriculturii', 'Fermieri în România, nu căpşunari în Spania', 'Respect pentru fermieri', 'Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi' – se putea citi pe câteva dintre pancartele protestatarilor. De asemenea, protestatarii au adus sticle cu lapte, spunând că, decât să-l vândă la preţ mic procesatorilor, mai bine îl dau gratis la populaţie. 

'Protestul este faţă de neacordarea subvenţiilor, trebuia în februarie să luăm banii, dar nu am primit. Este un prim semnal, iar după sărbătorile de Paşte, dacă nu se rezolvă problemele, va urma un protest amplu la Bucureşti. Subvenţia pe cap de vacă este de 490 de lei şi 118 lei pe tona de lapte', a declarat preşedintele Asociaţiei crescătorilor de vaci de lapte din judeţul Cluj, Stelian Podar. 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: