„Eram mai optimist când ne-am apucat, dar deja mi se pare că este sac fără fund. Am băgat peste 60 de rabe de 40 de tone şi tot la jumătate suntem de două zile, nu înaintăm deloc. Nici nu mă gândeam că nu terminăm până acum", este de părere primarul localităţii, Viorel Radi.
Nimeni nu ştie să spună exact de câte zile este nevoie, şi mai ales, de ce cantitate de pietriş până când groapa va fi compet astupată. „Cred că are formă de con, altfel nu îmi explic unde se duce atâta material. Noi am făcut măsurători cu un fier legat de-o sfoară, n-a venit vreun specialist să măsoare exact, dar cred că a avut mai mult de 30 de metri”, apreciază edilul şef.
Autorităţile se grăbesc să termine umplutura deoarece caverna se lărgeşte în fiecare zi cu aproximativ o jumătatae de metru, surparea este mai activă exact pe direcţia unei anexe gospodăreşti din care s-a prăbuşit o parte.
„Trebuie să ne grăbim pentru că cine ştie ce se poate întâmpla cu ploile astea. Am fost nevoiţi să demolăm şi casa şi s-o băgăm în groapă pentru că nu mai avea stabilitatea. Ne-a fost frică să nu cadă pe muncitori sau pe utilaje pentru că la temelie a erodat saramura rău", susţine Vasile Ene, proprietarul casei.

De mai multe ori, muncitorii şi pompierii şi-au riscat viaţa pentru a scoate lemnăria căzută în crater altfel nu se aşeza pietrişul aşa cum au indicat experţi geologi.