Evenimentul Zilei > Actualitate > Crăciunul negru al familiilor îndoliate
Crăciunul negru al familiilor îndoliate

Crăciunul negru al familiilor îndoliate

Dacă, pentru cei mai mulţi dintre noi, Crăciunul a însemnat bucurie, nu acelaşi lucru au simţit apropiaţii celor care au pierdut pe cineva drag chiar în preajma sau în timpul sărbătorilor de iarnă.

O statistică seacă prezentată de autorităţi arată că, în perioada sărbătorilor de  Crăciun, în ciuda măsurilor luate de Poliţia Rutieră la nivel naţional, au fost înregistrate 34 de accidente grave. În urma acestor tragedii, în perioada 23 – 25 decembrie au fost înregistrate 11 decese iar 33 de persoane au fost rănite grav.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, se constată, totuşi, scăderi la toţi indicatorii statistici: cu 44 accidente grave mai puţin, cu 19 morţi mai puţin şi cu 113 răniţi grav mai puţin.
Pentru menţinerea unui climat de siguranţă rutieră pe drumurile publice din toată ţara a fost luată măsură intensificării controalelor pe majoritatea drumurilor naţionale cu trafic rutier intens.
Ocazionat de întoarcerea bucureştenilor către Capitală au fost amplasate la toate intrările în Bucureşti, pe drumurile naţionale echipaje rutiere de control.

Principalele drumuri naţionale vizate de poliţişti
De asemenea au fost amplasate 13 echipaje rutiere în Judeţul Ilfov şi pe drumurile naţionale DN 1, DN 2 şi pe DN 6.
Totodată, se acordă o atenţie deosebită şi rutelor din Judeţul Prahova, unde sunt amplasate echipaje de poliţie, pe majoritatea segmentelor de drum, potenţial periculoase şi în zonele cu numeroase treceri pietonale.

Creşterea disciplinei în trafic şi reducerea numărului accidentelor rutiere grave reprezintă obiectivele poliţiei rutiere, atât timp cât anual în accidente de circulaţie mor sau sunt vatamate mii de persoane, costurile implicate, cuantificându-se în sume impresionante de bani şi suferinţe incomensurabile.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: