Editura Evenimentul si Capital

Cozmin Guşă a oferit titlurile onorifice de Ambasador "Judo For Romania"

foto: arhivă
Autor: | | 0 Comentarii | 114 Vizualizari

Cozmin Guşă, preşedintele Federaţiei Române de Judo, a oferit titlul onoridic de "Ambasador Judo for Romania" mai multor personalităși publice din afara sportului. La acest eveniment, considerat unul dinte cele mai importante din domeniul sportului în România, au fost prezenţi oficiali din Ministerul Sporturilor şi Comitetul Olimpic, șefi de federații sportive, reprezentanți ai mediului de afaceri, dar și reprezentanți ai presei sportive.

Cozmin Gușă a început evenimentul povestind despre cum a fost înființată fundația "Judo For Romania". "Am simţit nevoia să înfiinţăm o fundaţie care să ajute judo-ul şi sportul, ca să acordăm şansa unor oameni din afara sportului să activeze. Să activeze ca sponsor, ca sprijin, ca expertiză. Sunt oameni care iubesc judo-ul şi sportul, şi vor face eforturi de influenţă, care să ajute judo-ul. De marea masă a judokanilor se va ocupa Federaţia. Ca să fie plata transparentă, o să facem plata de la fundaţie. Nu e aşa? În sport, fiecare plată care se face devine suspectă. Ca să fie foarte limpede, plata o să o facem de la fundaţie, ca să nu avem treabă nici cu Curtea de Conturi. O să-mi permit să încep înaintea dezbaterii cu o parte mai ceremonioasă. La "Judo For Romania", o să cordăm unor personalităţi din afara sportului titlul onorific de Ambasador Judo For Romania", a declarat analistul politic Cozmin Guşă.

Personalităţile care au primit titlul onorific de Ambasador Judo For Romania sunt următoarele:

1. Tova Ben Nun Chebis (Preşedinta Lauder Foundation),

2. Preşedintele Asociaţiei Băncilor din România, Sergiu Oprescu,

3. Primarul Clujului, Emil Boc,

4. Călin Mitică, reprezentantul Transferoviar Grup (care va sponsoriza judo-ul cu premii în bani),

5. Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României,

6. Rareş Bogdan (realizator Realitatea TV), 7. Dan Tudorache (primarul sectorului

"El a avut iniţiativa de a demara din toamnă nişte licee naţionale în sport. O parte din licee din sectorul 1 vor deveni licee naţionale pentru un anumit sport. Judo-ul este unul dintre aceste sporturi. Dan Tudorache a militat de la începutul mandatului în zona sportului", a ținut să menționeze Cozmin Guşă despre Dan Tudorache.

"Discutăm despre starea de fapt a sportului. Discutăm despre ceea ce ne blochează activitatea în sport. Dacă o reuşim să ajungem şi la unele soluţii, va fi bine. Directorul Judo For Romania este Teo Avramescu".

La final, Cozmin Guşă a vorbit și despre dorința sa ca televiziunile de știri să mediatizeze şi sporturile mai mici, evitate până acum cu scuza că transmiterea lor n-ar produce audienţă. "Am dorit să virusăm şi 1-2 televiziuni de sport, ca să acceseze şi această zonă. Cred că suntem destul de aproape să-i convingem. În afara mediatizării care se va face, n-o să mai trec în revistă toate concluziile. Vom avea o Ordonanţă de Urgenţă care va ieşi. Pe lângă Ambasadorii pe care i-am uns în funcţie, rămânem cu concluzia că vrem, ştim şi putem. Să încercăm ca solidaritatea să ne anime mai mult. Până acum, rezultatele noastre sunt destul de întâmplătoare. Vom avea deschidere către toate sporturile. A fost un eveniment de lansare a activităţii Judo For Romania. Am dorit s-o lansăm printr-o dezbatere foarte serioasă. Legea sportului nu s-a revocat din anul 2000. Românului se mai bucură la sport, e un adevăr. Elisabeta Lipă mai zice o glumă la TV... Hagi e în prag să câştige titlul la fotbal. Dar ca să ajungem să avem din nou rezultate, aşa cum n-am avut la Rio, trebuie să facem eforturi. Le-am spus că suntem la masă oameni care ştim, vrem şi putem. Trebuie să fim şi solidari. Îi mulţumesc şi ministrului Sportului. A fost anunţată în premieră o Ordonanţă de Guvern, care va rezolva problema ajutorului din partea autorităţilor publice locale. Judo For Romania va mai face şi alte dezbateri. Şi despre politica sportului, nu doar despre politică, în general", a spus Guşă.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate