Cozma vrea să intre în politică

Cozma vrea să intre în politică

Fostul lider al minerilor a declarat în această dimineaţă la Rovinari că doreşte să înfiinţeze un partid muncitoresc.

Miron Cozma nu ştie când va demara procedurile, dar partidul pe care vrea să-l înfiinţeze nu va participa la alegerile locale.

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, a sosit în această dimineaţa la sediul Ligii "Miron Cozma" din Rovinari, unde a fost aşteptat de aproximativ 30 de mineri. Cozma a declarat că se va implica serios în eliberarea foştilor lideri de sindicat condamnaţi la închisoare pentru implicarea în evenimentele din 1999.  

După discuţii cu foştii colegi, care au durat în jur de o oră, Cozma a plecat la penitenciarul din Târgu Jiu pentru a-l vizita pe Constantin Creţan, fost lider de sindicat din Gorj, condamnat la cinci ani de închisoare pentru implicarea în mineriada din 1999 alături de Cozma.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fostul lider al minerilor a declarat la Rovinari că fostul său coleg Constantin Creţan este nevinovat şi a cerut să beneficieze de aceleaşi drepturi ca şi fostul preşedinte al României Ion Iliescu.

"Legea să fie aceeaşi şi pentru Iliescu şi pentru fraţii noştri de la puşcărie. Parchetul Militar nu-l poate ancheta pe Iliescu. De ce minerii noştrii să stea în puşcărie pentru anchetele făcute de acelaşi Parchet Militar?", a declarat Miron Cozma.

Acesta i-a adus lui Creţan o fotografie pe spatele căreia sunt scrise mesaje de susţinere din parte unor organizaţii din Europa, care au depus proteste în scris la diferite ambasade din ţară şi străinătate.

"Constantin Creţan este nevinovat. Şi-a făcut datoria de lider de sindicat şi este nedrept să stea în puşcărie pentru că a apărat drepturile oamenilor. Creţan este şi foarte bolnav şi nu-mi doresc să sfârşescă în puşcărie ca Ion Ciontu", a declarat Miron Cozma.

Liderul minerilor va pleca din Rovinari spre Valea Jiului pentru a se întâlni cu simpatizanţii din Lupeni. (12:49)