Evenimentul Zilei > Social > Covid-19: un bebeluș infectat din Botoșani a fost vindecat de anticorpii mamei
Covid-19: un bebeluș infectat din Botoșani a fost vindecat de anticorpii mamei

Covid-19: un bebeluș infectat din Botoșani a fost vindecat de anticorpii mamei

În România s-a înregistrat un caz al unui nou născut cu SARS-COV-2, care s-a vindecat prin anticorpii mamei.

COVID-19: bebeluș infectat și vindecat de anticorpii mamei! Părinții unui bebeluș din județul Botoșani, diagnosticat cu COVID-19, sunt bucuroși. Noile teste au arătat că fetița lor s-a vindecat, cel mai probabil datorită anticorpilor primiți de la mama sa.

COVID-19: bebeluș infectat și vindecat de anticorpii mamei

Bebelușul din localitatea Darabani a fost diagnosticat cu virusul SARS-CoV-2 la doar câteva ore după naștere, la Maternitatea Dorohoi, potrivit monitorulbt.ro.

După ce a fost transferată la Botoșani, micuța a fost testată din nou, la solicitarea cadrelor medicale. “Din fericire, al doilea test a ieșit negativ. Este posibil ca anticorpii primiți de la mamă să fi neutralizat virusul în câteva zile”, a afirmat medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

Femeile însărcinate, care au avut Covid-19, pot transfera anticorpii bebelușilor

Femeile însărcinate, care au avut infecție cu Covid-19, pot transfera anticorpii bebelușilor, arată un nou studiu. Într-un studiu publicat pe 29 ianuarie în revista JAMA Pediatrics, oamenii de știință au analizat probe de sânge de la peste 1.470 de femei însărcinate, dintre care 83 au prezentat anticorpi.

Potrivit probelor de sânge, după naștere, la bebeluși au fost identificați anticorpi, sugerând că ei au preluat această imunitate pasivă, a transmis Live Science.

Numărul de anticorpi transmiși bebelușului depindea de tipul și cantitatea de anticorpi prezenți la mamă. Un alt factor este momentul în care a fost infectată mama în timpul sarcinii. „Este o speranță să avem aceste date. Studiind transferul de anticorpi după infecție putem aduna indicii dacă vaccinurile administrate gravidelor oferă o protecție similară nou-născuților”, a explicat un specialist.

Alte studii au demonstrat că anticorpii COVID-19 pot fi transmiși la un copil prin alăptare. Unii experți susțin că sunt dovezi că anticorpii ar putea trece în timpul sarcinii prin placentă la copil.

Medicii din China au raportat detectarea şi scăderea în timp a anticorpilor la bebeluşii unor femei ce au avut COVID-1. Este tema unui articol publicat în octombrie, în revista Emerging Infectious Diseases.