Bănăţenii au remizat sâmbătă, pe teren propriu, cu Gloria Bistriţa (scor 2-2) şi au acuzat arbitrajul lui Sebastian Colţescu. "Centralul" din Craiova a făcut praf meciul, greşind în defavoarea ambelor echipe.

"Nu mai stau în mizeria asta de campionat"

Colţescu le-a anulat ardelenilor un gol valabil, înscris de mijlocaşul De Pina, în minutul 33, dar, în compensaţie, le-a acordat uşor un penalty în minutul 72. De asemenea, Colţescu a închis ochii la o intrare dură a timişoreanului Dan Alexa, dar l-a eliminat pe Cosmin Contra în minutul 74, pentru că şi-ar fi lovit un adversar.

Enervat pentru sancţiunea care s-a dictat împotriva sa, Contra a declarat că îşi pune ghetele în cui.

"Domnul Colţescu m-a făcut să mă retrag din fotbal! Nu mai pot sta în mizeria asta de campionat! Nu vreau să-mi pătez finalul de carieră pentru mocirla asta din România! Nu ştiu de ce mi-a dat «roşu». L-am împins din spate pe adversar, dar acesta a exagerat… Nu pot continua într-un astfel de fotbal! Am venit cu sufletul, dar mă doare să văd ce se întâmplă", a afirmat "Guriţă" sâmbătă seara.

Ieri după-amiază, "Guriţă" şi-a schimbat radical discursul. Contra a afirmat că nu mai are de gând să plece din România şi că va continua să evolueze pentru timişoreni.

"Nu vreau să-i dau satisfacţie lui Colţescu"

"Nu mă retrag din fotbal, nu vreau să-i dau satisfacţie lui Colţescu. A fost cea mai grea noapte din viaţa mea, m-am gândit ce să fac. Nu merită să iau decizia asta din cauza unui arbitru. Trebuie să continui să-mi ajut colegii, mai ales că urmează meciurile din Liga Europa", a spus Contra, la Sport.ro.

Aflat la debut pe banca tehnică a Timişoarei, tehnicianul sârb Vladimir Petrovici a pus pe seama eliminării lui "Guriţă" pasul greşit făcut de echipa sa: "Dacă jucătorul Contra nu ar fi fost eliminat, am fi câştigat acest joc. E bine totuşi că am egalat, deşi eram în inferioritate numerică", a declarat antrenorul sârb.

LIGA I

FC TIMIŞOARA – BISTRIŢA 2 – 2
Marcatori
: Goga (11), Magera (75)/ A. Mureşan (19), Coroian (72 – penalty)

FC TIMIŞOARA: Pantilimon 5, Bonfim 4, Mera 5, Cisovsky 5, Sepsi 5, Alexa 5, Bourceanu 5 (77, Curtean), Tameş 5 (88, Axente), Goga 6, Poparadu 5 (57, Contra 4), Magera 6.
Antrenor
: Vladimir Petrovici

BISTRIŢA: Albuţ 5, Săceanu 5, V. Năstase 4, Frăsinescu 5, Velcovici 5, C. Petre 5, Anton 5 (84, Bawab), A. Mureşan 7, De Pina 7 (70, Predescu 5), Coroian 6 (78, Băjenaru), Ygor 4.
Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

Arbitri: S. Colţescu 3 – D. Iliescu 6, M. Nicoară 6 Eliminaţi: Contra (74) / V. Năstase (85)

Stadion: "Dan Păltinişanu" – Timişoara; Spectatori: 3.500