Evenimentul Zilei > Justitie > CORUPȚIE SEXUALĂ. Doctorul către minor: „Am nevoie de sperma ta”
CORUPȚIE SEXUALĂ. Doctorul către minor: „Am nevoie de sperma ta”

CORUPȚIE SEXUALĂ. Doctorul către minor: „Am nevoie de sperma ta”

Medicul Horațiu Rus, 43 de ani, este acuzat de procurorii DIICOT că a întreţinut relații sexuale cu doi băieţi minori, aflaţi sub tratament medical. Potrivit anchetatorilor, Rus este un cunoscut client al rețelei de proxeneți condusă de patronul unui club din Brașov.

UPDATE 3. Decraţii şocante ale unuia dintre martorii audiaţi în cazul reţinerii doctorului Horaţiu Rus. În Referatul de urmărire penală întocmit de procurori se precizează că, din declaraţiile uneia dintre victime, Mihai-Lucian, rezultă că, în cursul lunii februarie 2012 a fost internat la Secţia Cardiologie I şi ulterior la Secţia Cardiologie II, unde l-a cunoscut pe  Horaţiu Rus.
Acesta l-a consultat, spunându-i să suferă de perincardită acută, iar după două zile i-a comunicat că se impune efectuarea unui ecograf. "Acesta a fost contextul în care, rămaşi singuri, doctorul a început să îl pipăie, spunându-i că un prieten de-al său are nevoie de sperma lui, pentru care este dispus să îi ofere suma de 50 lei, dacă acceptă să facă sex oral. Partea vătămată a refuzat, împrejurare în care doctorul, insistând, i-a comunicat că diagnosticul pe care îl are este foarte grav şi că nu mai are mult de trăit, singura posibilitate fiind legată de ajutorul pe care medicul i-l poate oferi", se precizează în referatul anchetatorilor.
UPDATE 2.Şapte dintre cele 11 persoane audiate, astăzi, au fost reţinute pentru 24 de ore. Printre ei, medicul Horaţiu Rus dar şi un travestit, Traian Cojocaru. Acesta din urmă a câştigat concursul miss Travesti România 2010 sub numele de scenă Dana de Kronstadt.
În jurul orei 16.00, toţi cei reţinuţi urmează să fie prezentaţi în faţa judecătorilor de la Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

O altă persoană suspectată de implicare în reţeaua de trafic cu minori urmează să fie adusă de la Timişoara pentru audieri la DIICOT Braşov.
UPDATE1. Medicul acuzat de pedofilie este căsătorit şi are un copil. Horaţiu Rus este şi asistent universitar la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Transilvania. Procurorii au dezvăluit că medicul întreţinerea relaţii sexuale la cabinetul lui privat, situat pe strada Traian. El recruta minorii din familiile sărace din Braşov.
Colegii lui de la Spitalul Judeţean Braşov sunt şocaţi de cele aflate. Ei spun că îl ştiu ca un familist convins, că este un foarte bun profesionist, care se preocupa tot timpul să se informeze în domeniul în care activează.
Poliţiştii şi procurorii au efectuat opt percheziţii domiciliare pe raza municipiului Braşov. La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Braşov au fost aduse, pentru audieri, un număr de 11 persoane. Anchetatorii au scotocit şi două cluburi din Braşov unde mai mulţi tineri, printre care şi minori, erau obligaţi să se prostitueze.
Oamenii legii au descoperit o adevărată reţea de trafic de minori condusă patronul unui club, Dodo Ferenc, 41 de ani. Potrivit primelor informaţii, acesta a racolat 14 tineri, printre care şi minori, proveniţi din orfelinate.
Medicul Horaţiu Rus, cercetat de DIICOT Braşov pentru acte sexuale cu minori, este un renumit cardiolog şi lucrează la Spitalul Judeţean Braşov, dar şi la un cabinet privat, el fiind cercetat fiiindcă ar fi profitat de funcţie pentru a întreţine relaxii sexuale cu doi băieţi aflaţi sub tratament.
Procurorii DIICOT au făcut percheziţii atât la domiciliul doctorului Horaţiu Rus, cât şi la cabinetul său privat de pe strada Traian din Braşov. La Spitalul Judeţean Braşov, medicul făcea parte din echipa de cardiologi, însă nu trata pacienţi minori, ci doar adulţi, astfel că se presupune că pacienţii minori îi racola fie prin intermediul reţelei de proxeneţi, fie prin cabinetul său privat.
Medicul, în vârstă de 43 de ani, este acuzat că a profitat de calitatea sa de medic şi a întreţinut, prin constrângere morală, raporturi sexuale cu doi băieţi aflaţi sub tratament medical. Potrivit anchetatorilor, Rus era un cunoscut client al reţelei de proxeneţi condusă de patronul Dodo Ferenc. În incinta clubului, clienţii întreţineau raporturi sexuale contra cost cu persoane minore de sex masculin.
În dosar mai sunt cercetate alte trei persoane, membri ai grupării – Daniel-Sebastian Măciucă, de 31 de ani,  Valentin Lazarovici, de 40 de ani şi Florentin-Ovidiu Borşan, în vârstă de 32 de ani – care au recrutat şi cazat 14 tineri de sex masculin, majori şi minori, pe care, prin ameninţare, violenţă sau alte forme de constrângere fizică sau morală, i-au obligat la practicarea prostituţiei, obţinând în acest mod sume substanţiale de bani, potrivit DIICOT.