Este important să ştim că din producţia naţională, 3.000 de tone se vor duce către populaţia din Romania şi îşi găseşte loc la copilul român care se deprinde cu un anumit mod de a-şi căuta ceea ce îi place. Un borcan de miere acordat lunar nu cred că este niciun efort prea mare, nici un consum suplimentar. Pe de altă parte, efortul făcut de Guvern a fost mare, pentru ca programul a trebuit sa fie bine pregatit, apicultorii trebuie pregătiţi foarte bine etc. Vrem să avem un program echilibrat şi să nu-l mai comentăm, pentru ca avem obiceiul acesta”, sustine Daniel Botanoiu.

Federația Națională a Asociațiilor de Părinți este de părere că est eo inițiativă pentru că este un aliment sănătos. „Este mult mai bun acest program decât cornul acela, căci în mediul urban este risipit. Cornurile sunt prost ambalate. Este și scumpă mierea, și nu mulți își permit să și-o cumepere. Dacă se consumă în cantități rezonabile nu va fi un pericol. Sper că acest program se bazează și pe niște studii fundamentate încât să ajute și nu să facă rău”, a declarat președinele federației de părinți, Iulian Cristache.

Totodată, și elevii susțin acest demers. „Este o inițiativă foarte bună, cu atât mai mult cu cât este o soluție mult mai sănătoasă decât cornul și laptele”, a declarat Anne-Marie-Bianca Arcidiacono, președintele Asociației Elevilor din Bucrești și Ilfov.