Cornel Dinu: „Plec de la Dinamo pentru că sunt mort psihic!“

Cornel Dinu: „Plec de la Dinamo pentru că sunt mort psihic!“

Procuroru’ a declarat că vrea să părăsească clubul vieţii sale. Decesul câinelui său, Nero, i-a provocat o stare de depresie accentuată. Posibila revenire a marelui rival Mircea Lucescu, în vara anului viitor, reprezintă un alt motiv suficient de puternic pentru ca fostul internaţional să nu mai accepte rolul decorativ pe care-l are acum în club. Totodată, el dezaprobă şi decizia şefilor de a-l readuce la echipă pe antrenorul Mircea Rednic. Nici printre şefi nu este linişte. Gigi Neţoiu trage sforile pentru a reveni printre acţionari, fapt care, de asemenea, îl nemulţumeşte pe Dinu.

Cornel Dinu (60 de ani), un personaj remarcabil în peisajul pestriţ al oamenilor de fotbal din Liga I, şi-a exprimat intenţia de a părăsi gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare, pe care o slujeşte de peste patru decenii!

În aceste zile, Procuroru’ acuză o puternică stare de depresie determinată de moartea unuia dintre câinii săi, ciobănescul german Nero. Pe acest fond de supărare, Dinu, despre care se spune, la modul admirativ, că este unul dintre cei doi câini de pe stema clubului Dinamo, a luat, acum două zile, decizia de a pleca de la Dinamo. Ruptura a fost grăbită de câteva ofuri mai vechi ale sale. Există mai multe motive care l-au determinat pe administratorul- delegat al „câinilor roşii“ să ia o decizie atât de radicală precum cea a despărţirii de clubul vieţii lui.

Procuroru’ acuză convulsiile de la nivelul conducerii tehnice şi administrative. Aflată în cel mai zbuciumat sezon din ultimul deceniu, echipa Dinamo traversează un campionat cenuşiu, riscând să rateze calificarea într-o cupă europeană. Nici printre şefi nu este linişte. Gigi Neţoiu trage sforile pentru a reveni printre acţionari, fapt care, de asemenea, îl nemulţumeşte pe Dinu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Posibila revenire a marelui rival Mircea Lucescu, în vara anului viitor, reprezintă un alt motiv suficient de puternic pentru ca fostul internaţional să nu mai accepte rolul decorativ pe care-l are acum în club. În pauza de iarnă, lui Dinu i s-a cerut să se implice pentru a rezolva problemele tehnice ale echipei, dar a refuzat categoric. Totodată, el dezaprobă şi decizia şefilor de a-l readuce la echipă pe antrenorul Mircea Rednic. Borcea: „Plânge de trei zile“ Cornel Dinu este un simbol al clubului Dinamo, unde a activat la toate nivelurile. Venit prima oară în Şoseaua Ştefan cel Mare în vara anului 1966, el a fost la Dinamo jucător, antrenor secund, antrenor principal, director tehnic, preşedinte, acţionar şi, în ultima vreme, administrator-delegat.

Mulţi dintre cei care conduc acum destinele clubului au fost aduşi la solicitarea sa. Unul dintre aceştia este acţionarul Cristi Borcea, care îi ducea sacoul lui Dinu în primele sale zile petrecute la Dinamo. „Dinu nu pleacă de la Dinamo. El este aici pe viaţă. Trece doar printr-o perioadă mai grea. Plânge de trei zile“, ne-a declarat ieri Borcea.

CV Cornel Dinu Locul şi data naşterii: Târgovişte, 2.08.1948 A evoluat la: Metalul Târgovişte (1963-1966) şi Dinamo (1966-1983) Debut în Divizia A: 25.09.1966 (Dinamo - Steagul Roşu, 0-1) Ultimul meci în Divizia A: 18.06.1983 Meciuri/goluri în Divizia A: 454/53 Meciuri/goluri în cupele europene: 33/3 Meciuri/goluri la naţională: 75/7 Antrenor: „secund“ la Dinamo (1983-1984), „principal“ la Dinamo (1984-1985), CS Târgovişte (1985- 1987), ASA Tg. Mureş (1987-1988), Oţelul (1988-1989), „U“ Cluj (1989), FC Scorniceşti (1989), selecţioner al României 21(1992- 1993), „principal“ la Dinamo (1998), director-tehnic Dinamo (2008) Ministru secretar de stat în MTS: 1990-1992 Director la FC Naţional: 1993-1995 Conducător la Dinamo: din 1996 INTERVIU „Aştept alte oferte“ Cornel Dinu şi-a anunţat intenţia de a părăsi Dinamo după zeci de ani de activitate în cadrul clubului din Ştefan cel Mare. Procuroru’ a invocat motive personale în decizia pe care a luat-o, dar a precizat că nu vrea să iasă definitiv din lumea fotbalului, fiind deschis ofertelor de la celelalte cluburi. EVZ: Domnule Dinu, se spune că plecaţi de la Dinamo. E adevărat? Cornel Dinu: Da, plec. Pentru că sunt mort din punct de vedere psihic! E o chestiune ce ţine de eul meu interior. Nu pot să mai rezist zbuciumului din acest club. Când ajungi la 60 de ani şi-ţi dai seama că mai ai puţin de trăit, nu mai ai forţa să tratezi evenimentele de zi cu zi cu aceeaşi vigoare ca la 40 de ani. Sunteţi sigur că nu e doar o stare de moment? E o stare mai veche, care acum s-a accentuat. Când o să oficializaţi retragerea din Ştefan cel Mare? În momentul în care voi avea o opţiune de a pleca în altă parte. Undeva unde să am confortul necesar stării mele de spirit. Nu vreau să mă retrag definitiv din fotbal. Aştept să găsesc alte opţiuni pentru a merge mai departe. Are vreo legătură decizia dumneavoastră cu readucerea la Dinamo a lui Mircea Rednic? Nu. Eu n-am avut un raport tensionat cu Mircea Rednic. L-am apreciat pentru că a avut o atitudine fair-play faţă de mine. Am colaborat bine în precedentul mandat. Singura remarcă pe care am avut-o la adresa lui a fost pregătirea pe care a făcut-o în vara anului trecut. A intervenit o relaxare care ne-a costat la meciurile din preliminariile Ligii Campionilor şi care încă se simte la echipă. Le-aţi comunicat decizia dumneavoastră şi finanţatorilor echipei? Nu, dar au fost nişte discuţii din care ei au înţeles asta.