Evenimentul Zilei > Sport > Cornel Dinu, la Urgenţă, pentru investigaţii
Cornel Dinu, la Urgenţă, pentru investigaţii

Cornel Dinu, la Urgenţă, pentru investigaţii

Dinamovistul s-a prezentat slăbit la spital. Medicii l-au supus unor analize la colon. Pe Procuror îl mai supără şi un început de hernie de disc.

Fostul fotbalist Cornel Dinu (în vârstă de 61 de ani), angajat în prezent ca administrator-delegat la echipa Dinamo, se confruntă cu serioase probleme de sănătate. Zilele trecute, vizil slăbit şi acuzând o stare generală proastă, Procuroru' a mers la Spitalul de Urgenţă pentru un consult de rutină. După ce l-au examinat preliminar, stabilindu-i diagnosticul, doctorii au hotărât să-l interneze pe fostul internaţional. Medicii au mai decis să iniţieze investigaţii amănunţite la colon. Totodată, ei au constatat că pe Dinu îl supără şi un început de hernie de disc.

„Nu am chef de nimic”

Timp de câteva zile, despre Dinu nu s-a ştiut nimic la Dinamo. N-a trecut pe la birou, iar motivul absenţei nu era cunoscut nici măcar de colaboratorii apropiaţi. Angajaţii clubului au aflat abia la începutul săptămânii motivul real. Oficialul „roş-albilor” s-a simţit rău, motiv pentru care a fost internat pentru o noapte la clinica Biomedica din incinta Spitalului de Urgenţă – Floreasca.

Pe Dinu, nu doar problemele mai vechi sau mai noi de sănătate l-au băgat în spital, ci şi Dinamo, clubul vieţii sale. Situaţia actuală a echipei a fost de natură să întreţină starea precară de sănătate a lui Dinu. Neînţelegerile cu antrenorul Mircea Rednic şi prestaţiile contestate ale „câinilor” din acest început de retur au accentuat şubrezirea Procurorului, după cum chiar el li s-a confesat amicilor.

„Nu mai am chef de nimic. Nici să scriu, nici să vin la muncă”, le-a transmis Dinu prietenilor de la Dinamo. În ultima perioadă, Dinu a fost retrogradat de la prima echipă la funcţia de supraveghetor al activităţii de la Centrul de Copii şi Juniori.
 
INTERVIU

„M-am lăsat şi de fumat

Vizibil slăbit, palid la faţă, Cornel Dinu a asistat joi după-amiază la meciul dintre echipa de juniori a „câinilor” şi AFC Comprest, scor 2-2. Însoţit de finul său, Cornel Ţălnar, Procurorul a încercat totuşi să-şi îndeplinească noile atribuţii, de coordonator al centrului de juniori. Deşi până acum „suda” ţigările de foi şi trabucurile, Mister a renunţat de curând la viciul fumatului.

EVZ: Domnule Dinu, cum vă simţiţi?

Cornel Dinu: Cum mă simt?… Am stat o noapte la Urgenţă, pentru nişte explorări… investigaţii. Când lumea bea 40 de pahare, eu beam Fortrans! După o vârstă încep să apară şi probleme din astea. Şi din cauza stresului şi… mai multe. Nu sunt şi eu om, nu mai am voie să fiu şi eu bolnav? Am trecut de 60 de ani… Dar, staţi liniştiţi, că nu dau colţul!
 
Şi v-au ieşit bine analizele? 
Analizele nu ies niciodată bine! Am nişte probleme care au apărut de curând. Trebuie să iau medicamentele astea (scoate din buzunarul interior al paltonului o foaie A4, pe care sunt scrise, dezordonat, câteva nume de medicamente. Urmează un oftat şi o concluzie dură despre viaţă).

Vi s-a prescris şi un regim alimentar?

Trebuie să am grijă şi ce mănânc. M-am lăsat şi de ţigări, de două luni, fără niciun stimul, în afară de voinţă. În seara de 14 ianuarie, anul ăsta, am pus ţigara în scrumieră şi am zis: „Gata, am terminat cu tutunul!”.

Mai puteţi scrie în perioada aceasta?

Nu. De când am terminat ultima carte, n-am mai scris nimic. Nu am acum dispoziţia necesară.

HOTĂRÂT. Fostul internaţional le-a declarat război ţigărilor de foi
Foto: EVZ


BOALĂ

Simptome: dureri abdominale, constipaţii

Medicii l-au pregătit pe Dinu pentru analize la colon, motiv pentru care i-au administrat Fortrans, o soluţie care poate curăţa bine zona, astfel încît aceasta să poată fi investigată amănunţit cu endoscopul. Simptomele care îi trimit pe pacienţi la doctor, în cazul problemelor la colon, sunt durerile abdominale, scaunele cu sânge, constipaţiile sau diaree frecventă. Şi Dinu a avut probleme de acest gen. Medicii vor afla dacă bolnavul suferă de polipi pe colon, enterocolită (inflamaţie a intestinului), diverticuli (adâncituri ale mucoasei) sau, cel mai grav, cancer de colon. (Mihaela Năftănăilă)