Evenimentul Zilei > Sport > Copos face audit pe banii lui Valvis!
Copos face audit pe banii lui Valvis!

Copos face audit pe banii lui Valvis!

Patronul Rapidului a mai dat o lovitură, beneficiind gratis de expertiza celebrei companii Deloitte Touche.

Recunoscut pentru abilitatea inegalabilă de a trage foloase pe urmele altora şi de a-şi păcăli partenerii de afaceri, George Copos i-a mai tras o „ţeapă” lui Jean Valvis, cel care i-a mai căzut victimă vicleanului magnat şi în trecut. După ce l-a făcut pe Fathi Taher să-i finanţeze clubul vreme de aproape un an, fără ca iordanianul să se aleagă cu vreo acţiune la Rapid, Copos îl introduce acum şi pe Valvis în planul său de a conduce echipa giuleşteană pe banii altora. Celebra companie internaţională de audit Deloitte Touche realizează în aceste zile la clubul Rapid primul audit profesionist din fotbalul românesc, operaţiune de care George Copos se arată foarte mulţumit, mai ales că auditul include şi o parte de consultanţă. Cu alte cuvinte, o echipă de specialişti de talie internaţională oferă sfaturi şi soluţii pentru scoaterea Rapidului din criză.

Încântarea patronului giuleştean este însă cu atât mai mare cu cât toate acestea se fac pe cheltuiala lui Jean Valvis! Omul de afaceri greco-elveţian a achitat costurile auditului, care se apropie de 100.000 de euro, nădăjduind că îl va convinge pe Copos să-i vândă clubul.

Deşteptul promite, naivul trage nădejde

„Acest audit este realizat de una dintre cele mai importante companii internaţionale din acest domeniu, aflată în «Big Four». Este o premieră în fotbalul românesc. Vom vedea unde s-a greşit, cum s-au irosit atâţia bani şi cum trebuie să îndreptăm aceste greşeli şi să nu le mai repetăm pe viitor. Auditul include şi o parte foarte importantă de consultanţă, care ne arată cum putem îndrepta lucrurile”, ne-a declarat, foarte mulţumit, George Copos.

Patronul „vişiniilor” l-a ademenit pe Jean Valvis la negocieri, făcându-l să creadă că îi va vinde Rapidul, dar nu înainte de a realiza un audit ca la carte. Greco-elveţianul a crezut şi a angajat una dintre marile companii internaţionale specializate în acest domeniu, sperând ca, după încheierea auditului, Copos să-i cedeze echipa.

„Compania Deloitte Touche este specializată în fotbal şi a realizat operaţiuni de audit şi consultanţă la mai multe cluburi importante din Occident. Această operaţiune nu doar că identifică problemele Rapidului, dar oferă şi nişte direcţii de urmat în materie de management şi marketing. Rezultatul va fi structurarea clubului într-un mod profesionist. Sper ca, după rezultatele auditului, să finalizez negocierile cu domnul Copos. O să fac din Rapid un club puternic, organizat după model occidental”, ne-a declarat, plin de entuziasm şi de speranţă, Jean Valvis.

Copos pare însă departe de gândul de a vinde Rapidul, după ce în ultima vreme se implică tot mai mult în treburile clubului, iar miercuri a achitat salariile şi chiriile jucătorilor.

Întrebat dacă acest audit este un pas înainte spre finalizarea negocierilor cu Valvis, patronul giuleştean i-a retezat cu cruzime speranţele greco-elveţianului: „Auditul este mai important pentru viitorul Rapidului decât pentru viitorul negocierilor!”.

DERBY

Tensiune astă-seară, în Gruia, între „ceferişti

CFR Cluj şi Rapid se întâlnesc diseară, de la 20.45 (în direct la Antena 1), în primul mare derby al anului în Liga I la fotbal. Cele două victorii neconcludente, cu CS Otopeni şi cu Gloria Buzău, au tensionat atmosfera din vestiarul campioanei. După Dubarbier, suspendat, şi Mureşan, accidentat, CFR ar putea juca şi fără Culio, care s-a certat cu antrenorul Dusan Uhrin junior. Rapid vine în Gruia fără Maftei, Marius Constantin şi Fernandes – toţi suspendaţi după cartonaşe primite dubios în etapa trecută -, iar Cesinha e incert. Cu salariile şi chiriile la zi, după ce George Copos şi-a plătit datoriile zilele trecute, Rapid vrea să dea lovitura la Cluj, chiar dacă suspectează un arbitraj potrivnic, după ce la meciul precedent i-a acuzat pe „cavalerii fluierului” că i-au vânat pe fundaşi special înaintea partidei cu CFR. (Adi Dobre)