Cei 22 de minori găsiţi pe străzi de poliţişti au fost internaţi în centrul de plasament "Dănilă Prepeleac". Patru dintre copii nu au părinţi, iar unul dintre ei avea doar trei ani. Alte 51 de persoane au fost duse la centrele de adăpost, unde vor primi hrană şi câte un pat.

Acţiunea poliţiştilor din sectorul 2 a început în jurul orei 06.00, s-a încheiat la
12.00 şi a avut loc în apropierea Parcului "Contantin Dobrogeanu Gherea", pe
strada Clopotului, Şoseaua Fundeni, dar şi în apropierea sediului Inspectoratului General al Poliţiei Române, de pe bulevardul Ştefan cel Mare.

Anul trecut, în timpul iernii, doar în sectorul 2 al Capitalei, 21 de persoane fără adăpost, dintre care patru copii, au murit îngheţate.

Potrivit organizaţiei Salvaţi Copiii, numărul copiilor străzii din Capitală este estimat la 1.270, iar cei mai mulţi cerşesc pentru a contribui la supravieţuirea familiilor din care provin. Peste două treimi dintre copiii care muncesc pe stradă au abandonat şcoala, majoritatea la 11 ani, 34% sunt analfabeţi, iar 40% au cunoştinţe reduse de scris şi citit.

"În sprijinul acestor copii săraci sau care au abandonat şcoala se derulează, din luna august, un program din fonduri europene, în valoare de 4.200.000 de euro. Din aceşti bani li se vor cumpăra rechizite şi alimente şi se vor organiza diverse activităţi dedicate lor, în cadrul şcolilor", a precizat Liliana Bibac, manager de proiect la Salvaţi Copiii.