Evenimentul Zilei > Actualitate > „CONTRAFĂCUT sau nu, materialul este bun!” Declaraţia ULUITOARE a şefului misiunii OLIMPICE a României la RIO
„CONTRAFĂCUT sau nu, materialul este bun!” Declaraţia ULUITOARE a şefului misiunii OLIMPICE a României la RIO

„CONTRAFĂCUT sau nu, materialul este bun!” Declaraţia ULUITOARE a şefului misiunii OLIMPICE a României la RIO

După ce jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat pe blogul său un material potrivit căruia echipamentele sportivilor români aflaţi în competiţii la Jocurile Olimpice ar purta echipamente contrafăcute, Alexandru Epuran, şeful misiunii olimpice a României la Rio aduce o serie de comentarii pe marginea subiectului ce a stârnit revoltă pe reţelele de socializare.

"Din 19 iulie port echipamentul acesta şi nu mi s-a stricat nimic. Au fost sportivi care au avut câte un accident şi le-am adus din ţară echipament de schimb identic. Sportivii nu au venit la mine să se plângă de echipament, ştiu din media că există suspiciuni că echipamentul e contrafăcut. Originale sau nu, materialul este bun, am înlocuit unde a fost nevoie. Ştiu numele firmei (n.r care a câştigat licitaţia), nu ştiu despre legăturile care se vehiculează, totul s-a făcut conform legii", a declarat Alexandru Epuran pentru MEDIAFAX.

Şeful misiunii olimpice a românilor la JO a făcut aceste precizări după ce autorităţile au ridicat, vineri, documente de la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi de la o firmă din Bucureşti, existând suspiciuni că echipamentele pe care sportivii ce ne reprezintă ţara la Rio nu ar fi originale, potrivit surselor judiciare.

Poliţia Română anunţă că că poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române efectuează mai multe percheziţii la o firmă suspectată de comerţ cu articole sportive contrafăcute şi alte percheziţii la domiciliu pe raua municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov.

"Din primele cercetări a rezultat că firma în cauză ar fi încheiat şi derulat relaţii contractuale cu autorităţi contractante din domeniul activităţilor sportive, furnizând echipamente sportive susceptibile a fi contrafăcute. Cercetările sunt continuate pentru comiterea infracţiunilor de contrafacere a unei mărci şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, sub supravegherea parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti", se arată în comunicat.

Surse judiciare mai sus citate au  mai declarat pentru Mediafax că autorităţile au ridicat vineri documente de la sediul COSR.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: