Bărbatul are la activ condamnări care însumează mai mult de 14 ani de închisoare, toate pentru contrabandă, furt şi trecerea ilegală a frontierei de stat. Acesta a mai fost condamnat şi pentru port ilegal de armă, în mai multe rânduri poliţiştii găsind asupra sa arme de foc şi muniţe.

Traficant de lucruri furate

“Sâmbătă dimineaţa pe la ora 04.00, un echipaj al Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II,  care se afla în misiune de supraveghere a  frontierei de stat, la malul Dunării, în apropierea ecluzei Porţile de Fier II, a văzut, cu ajutorul mijloacelor de vedere pe timp de noapte, o barcă care a plecat de pe malul sârbesc al Dunării, şi a intrat în apele naţionale ale României.

Barca a acostat la malul românesc al Dunării, iar bărbatul care se afla singur, în barcă a descărcat mai multe bagaje, după care a scufundat barca în fluviu, după ce i-a găurti fundul cu un târnăcop. În acel moment, poliţiştii au intervenit şi după somaţiile de rigoare, a fost imobilizat”, a relatat Valeriu Pera purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi.

Infarctorul îşi recunoaşte toate faptele

În urma verificărilor s-a stabilit că cel în cauză este Ioan Micher, de 46 de ani, din localitatea Erbiceni, judeţul Iaşi, cunoscut ca recidivist în comiterea infracţiunilor de frontieră. În bagajele acestuia, poliţiştii au descoperit o armă artizanală letală, în stare de funcţionare, cu cartuş pe ţeavă şi 53 cartuşe calibru 5,6 mm, un calculator, dar şi bijuterii, însumând peste 200 de grame de aur, 18 ceasuri, binocluri, telefoane mobile, cuţite şi o bicicletă.

Ioan Micher a recunoscut că toate bunurile găsite asupra lui sunt furate din Serbia, după ce a spart casele de vacanţă nelocuite. Acesta a mai povestit ca a ascuns toate lucrurile furate într-un bordei pe care l-a construit în pădure. Ioan Micher a spus că şi barca pe care a scufundat-o, este tot furată.

Vechi client al autorităţilor, Micher s-a facut remarcat prin faptul că de fiecare dată când a fost prins a cooperat cu poliţiştii şi şi-a recunoscut toate infracţiunile.

Mandat de arestare preventiva pe 29 de zile

Contrabandistul "profesionist" este cercetat de către procurorul din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, furt calificat şi intrarea în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat. Faţă de Ioan Micher, instanţa competentă de pe lângă Tribunalul Mehedinţi a dispus măsura arestarii preventive pe o perioadă de 29 zile. Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă o pedeapsă de până la 15 ani închisoare.