Consumul de peşte protejează inima

Consumul de peşte protejează inima

CERCETARE. Japonezii au un risc mult mai mic de a muri din cauza afecţiunilor cardiace datorită cantităţii mari de peşte pe care o consumă, în comparaţie cu americanii.

Asta în condiţiile în care nivelul colesterolului sau frecvenţa diabetului de tip doi era la fel de ridicată atât la americanii cât şi la japonezii incluşi într-un studiu realizat pe bărbaţi din SUA şi Japonia, citat de site-ul medical Web Med. Pentru că mănâncă mai mult peşte, japonezii care au participat la studiu aveau un nivel dublu de acizi graşi omega 3 în sânge, în comparaţie cu bărbaţii din SUA. În plus, aveau un nivel mult mai redus de ateroscleroză.

Descoperirile susţin ipoteza că acizii omega 3 care se găsesc în peşti precum somn sau ton protejează blocarea arterelor. „Consumul de peşte în Japonia este extrem de ridicat, aici consumându-se în medie 85 de grame de peşte zilnic, în timp ce americanii mănâncă cu greutate cele două porţii de peşte recomandate de American Heart Association“, spune cercetătorul William Harris, citat de site-ul medical Web Med. Cantitatea de omega 3 consumată zilnic de japonezi este de 10 ori mai ridicată decât în SUA. O modalitate de a creşte aportul de omega 3, fără a fi nevoie să mâncaţi zilnic peşte, o reprezintă suplimentele cu ulei de peşte.

Ne puteți urmări și pe Google News