Constructorii vilei lui Bogdan Olteanu, la DNA

Constructorii vilei lui Bogdan Olteanu, la DNA

Anchetatorii vor să afl e din ce bani a plătit fostul viceguvernator BNR materialele de construcție și pe muncitorii care i-au ridicat imobilul de un milion de euro.

Pe urmele averii lui Bogdan Olteanu, procurorii DNA i-au audiat, vineri, pe constructorii care au ridicat imensa vilă a fostului viceguvernator al Băncii Naționale a României (BNR), din Ghermănești-Snagov, județul Ilfov. Așa cum dezvăluia „Evenimentul zilei”, pe 29 iulie, ceea ce frapează în declarația de avere a acestuia este imobilul de 1.057 mp, ridicat fără a avea niciun fel de teren în proprietate. Se vehiculează că suprafața ar aparține unei parohii din Brașov, de la care ar fi fost luată în concesiune. Vila este evaluată la aproape un million de euro, suma despre care procurorii susțin că ar fi primit-o Bogdan Olteanu de la Sorin Ovidiu Vîntu, în 2008, în schimbul unor demersuri pentru numirea lui Liviu Mihaiu, în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Nu poate justifica plățile

Ne puteți urmări și pe Google News

Locuința a fost construită în regie proprie, dar și cu ajutorul unei firme. Procurorii au descoperit că averea lui Olteanu nu poate justifica plățile pentru construcția unui asemenea imobil. Fostul viceguvernator a început ridicarea casei în anul 2013, dar nu a trecut-o şi în declaraţia de avere. La ANAF apare abia în anul 2015. Curtea Supremă a dispus, pe 22 august, prelungirea mandatului de arestare a lui Bogdan Olteanu cu 30 de zile, în dosarul în care este cercetat pentru trafic d influență.