Constantinescu se retrage din politică

Constantinescu se retrage din politică

Fostul preşedinte a anunţat că după congresul de fuziune PNL cu Acţiunea Populară se va retrage de pe scena politică, urmând să se ocupe de acţiuni din sfera societatii civile, informează Realitatea.

Emil Constantinescu a intrat în politică după ce a fost remarcat de fostul preşedinte al PNŢ, Corneliu Coposu, datorită căruia, în 1992 a fost propus candidat CDR la preşedinţie. A devenit şeful statului după alegerile din 1996, când l-a învins pe Ion Iliescu. Victoria lui de atunci a marcat un punct de cotitură în istoria post-decembristă. Pentru prima dată, stânga era învinsă. Mandatul lui de preşedinte a fost marcat de 2 crize guvernamentale şi două mineriade soldate cu arestarea şi condamnarea lui Miron Cozma. În 2003, Emil Comstantinescu a fondat Acţiunea Populară.

PNL fuzionează astăzi cu AP

Evenimentul va avea loc la Palatul Parlamentului şi va fi precedat de două congrese extraordinare ale celor două partide.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este vorba de o fuziune prin absorbţie, proces în urma căruia Acţiunea Populară va fi radiată din registrul partidelor politice. Mai multe personalităţi din Acţiunea Populară vor fi cooptate în conducerea PNL.

Fuziunea dintre PNL şi Acţiunea Populară face parte din proiectul de coagulare a forţelor de centru dreapta, demarat de liberali anul trecut după destrămarea Aliaţei Dreptate şi Adevăr. Atunci, PNL a semnat o platformă de centru-dreapta cu Acţiunea Populară şi cu PNŢCD, însă nu au acceptat să meargă pe liste comune la alegerile pentru Parlamentul European.

(09:23)