"Constantin şi Elena" proiectat, lansat şi concertat pe 15 decembrie

"Constantin şi Elena" proiectat, lansat şi concertat pe 15 decembrie

Participant la peste 40 de festivaluri, premiat la cel mai important festival de film documentar din lume (IDFA) şi distribuit în peste şapte ţări, documentarul "Constantin şi Elena" în regia lui Andrei Dăscălescu va fi lansat pe DVD, pe data de 15 decembrie la Muzeul Ţăranului Român.

Lansarea DVD-ului va fi însoţită de o proiecţie specială a filmului începând cu ora 20.00 în Noul Cinematograf al Regizorului Român, intrarea fiind gratuită. Începând cu ora 22.30 în Clubul Ţăranului, Taraful din Clejani va susţine un concert, iar intrarea se va face în urma achiziţionării DVD-ului "Constantin şi Elena" la un preţ promoţional (30 lei).

"Constantin şi Elena" spune povestea de dragoste fără vârstă a unui cuplu căsătorit de peste jumătate de secol, care trăieşte într-un sat pitoresc din nord-estul României (lângă Piatra Neamţ). Documentarul porneşte de la activităţile cotidiene ale celor două personaje, urmărite de-a lungul unui an, pentru a ajunge la semnificaţii profunde, prezentându-se o lume în care valorile spirituale primează în faţa celor materiale.

Trupa de lăutari din satul Clejani este cunoscută pe teritoriul României, însă vizibilitatea este considerabilă mai mult în străinătate unde au plecat adesea pentru concerte sau producţii cinematografice. În 1993, liderul tarafului, Caliu, interpretează un rol în documentarul francez "Latcho Drom" al lui Tony Gatlif, iar în 2000 se întâlneşte cu celebrul actor Johnny Depp pe care îl învaţă ţigăneşte pentru rolul din "The Man who Cried". Apropierea lor de arta cinematografică îi face să fie prezenţi şi la lansarea DVD-ului "Constantin şi Elena" pe 15 decembrie, la Muzeul Ţăranului Român.

Ne puteți urmări și pe Google News