ANUNŢ IMPORTANT din partea Comandamentului de Iarnă pentru locuitorii judeţului Constanţa
„În această noapte vremea se va înrăutăţi, motiv pentru care solicităm cetăţenilor să nu părăsească localităţile. Din cauza vântului foarte puternic, vizibilitatea este zero şi există riscul ca utilajele de deszăpezire să nu poată ajunge la turismele blocate în trafic.
În acest moment, utilajele înaintează foarte greu atât din cauza condiţiilor meteorologice, cât şi din cauza autoturismelor care blochează partea carosabilă. Mai exact, utilajele reuşesc să înainteze cu cca 50 metri la fiecare 10 minute. În continuare, cele mai afectate zone sunt nordul şi nord-estul judeţului, cele mai mari probleme fiind semnalate pe DN 22, Constanţa-Tulcea. Autorităţile fac tot posibilul pentru deszăpezirea drumurilor şi asigurarea unor artere rutiere practicabile în condiţii de siguranţă”
Autorităţile constănţene susţin că în judeţ, situaţia este sub control. Echipele de intervenţie de la  Drumuri Naţionale, Drumuri Judeţene (cu 100 de oameni şi 50 de utilaje) şi ale primăriilor lucrează neîntrerupt pentru deszăpezire. Pe parcursul nopţii s-au înregistrat 11 autoturisme cu 45 de pasageri, blocate în trafic pe drumuri comunale, judeţene  şi naţionale însă căile de acces au fost degajate şi  maşinile au ajuns în siguranţă la destinaţie. Utilajele primăriei Fântânele intervin în aceste momente pentru deblocarea a patru autoturisme aflate pe drumul comunal care face legătura cu localitatea Cogealac. Se circulă cu mare dificultate pe drumurile comunale şi cele judeţene din nordul şi nord-estul judeţului Constanţa unde ninge viscolit, vântul suflând în rafale de peste 70-80 km/oră. Multe porţiuni din drumurile judeţene şi comunale sunt blocate din cauza dopurilor de zăpadă. Degeaba transmite Poliţia Rutieră să nu se mai iasă în trafic, odată înpotmoliţi în nămeţi, şoferii sună la 112 şi cer ajutor, cum s-a întâmplat cu trei tineri din Corbu care la ora 4,00 dimineaţa se întorceau de la o petrecere.
Începând de astăzi de la ora 05.00, au fost închise DN 22, sectorul de drum Ovidiu-Mihai Viteazul  (limita de judeţ) şi DN 22A Hârşova – Tulcea, fiind o măsură preventivă dispusă de autorităţi. La prânz, mai mulţi tineri aflaţi în două maşini de teren au spart însă blocada şi au plecat pe DN 22 spre Tulcea deşi au fost avertizaţi că la Gura Dobrogei sunt dopuri mari de zăpadă în care, din noaptea trecută, au rămas blocate două utilaje de deszăpezire de la Drumuri Naţionale. “Noi vrem să ajungem la Tulcea, avem lopeţi în spate, ne riscăm. Şi dacă rămânem împotmoliţi, chemăm Armata să ne scoată”, au comentat amuzaţi tinerii, înainte de ţâşni cu viteză pe lângă bariera cu STOP amplasată pe şosea. “La această oră utilajele de deszăpezire intervin pe DN 22, misiune lor fiind îngreunată de conducătorii auto care ies de pe drumurile comunale pe acest drum naţional” informează ISU Dobrogea. Parazăpezile de pe marginea drumurilor naţionale au fost distruse de vântul năprasnic. Au fost afectate şi reţelele de electricitate. Mai multe localităţi din judeţ au rămas noaptea trecută fără curent electric însă echipele de intervenţie ale ENEL Dobrogea au anunţat remedierea tuturor avariilor, comunicând că la această oră doar satul Gura Dobrogei este nealimentat precum şi câteva gospodării din Ovidiu, Lumina, Cumpăna şi trei străzi din Constanţa. Deşi Constanţa şi în celelalte oraşe din judeţ nu sunt afectate de viscol, Inspectoratul Şcolar Judeţean informează că “din cauza condițiilor meteorologice improprii, luni, 26 ianuarie 2014, se supendă cursurile în toate școlile din judeţ, urmând ca pentru zilele următoare să se ia o decizie în funcție de evoluția vremii”. Până la acest moment nu s-au semnalat avarii în ceea ce priveşte alimentarea cu apă potabilă a localităţilor, iar echipajele de asistenţă medicală au răspuns tuturor solicitărilor.În jurul orei 13,00, trupul unui  bărbat înecat a fost găsit pe malul mării în comuna 23 August.
Acest articol este proprietatea Evenimentului zilei și este protejat de Legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parțială a conținutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicațiile tipărite – ziarul Evenimentul zilei, iar pentru publicațiile online – www.evz.ro