Consilier local, arestat pentru trafic de influenţă

Consilier local, arestat pentru trafic de influenţă

Un consilier local PDL a fost prins în flagrant de către Ofiţerii DGA Timiş în timp ce primea 1.000 euro de la un cetăţean pentru a-l ajuta să obţină avizele necesare intrării în legalitate a unui imobil construit fără autorizaţie. Beniamin Ursu a fost arestat preventiv pentru 15 zile pentru trafic de influenţă.

Beniamin Ursu, în prezent consilier local în Ghiroda, îşi oferise serviciile pentru rezolvarea autorizaţiilor când era consilier local la Primăria Timişoara. Potrivit denunţătorului, în 2007, Beniamin Ursu i-a promis că îl ajută să intre în legalitate după ce a construit un corp de casă fără autorizaţie.

„Consilierul a pretins şi primit suma de 7.000 euro de la denunţător cu promisiunea că va interveni pe lângă funcţionari din cadrul Primăriei Timişoara pentru a obţine avizele necesare intrării în legalitate a imobilului respective”, se arată în dosarul DNA. A mai cerut 1.000 de euro

După ce i-a oferit consilierului banii pretinşi, omul a plecat în străinătate, iar vara aceasta, când a revenit, a constatat că Ursu nu s-a ţinut de cuvânt.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe 9 iulie consilierul PDL i-a explicat că documentele întocmite în 2007 şi-au pierdut valabilitatea, motiv pentru care e nevoie de refacerea lor, şi a mai solicitat 1.000 euro pentru interveni pe lângă funcţionarii Primăriei Timişoara.

Beniamin Ursu este şi pastor neoprotestant şi preşedinte al asociaţiei creştine “Bunul păstor” (Good Shepard).