Consatenii lui Mailat: "N-o sa mai putem fura in Italia!"

Consatenii lui Mailat: "N-o sa mai putem fura in Italia!"

"Corriere della Sera" a publicat ieri un reportaj realizat in mahalaua lui Romulus Mailat, de la Avrig, unde rromii care traiesc intr-o saracie lucie declara ca se tem acum sa mai puna piciorul in Italia. 

Mama lui Mailat, romanul acuzat de omor la Roma, s-a intors din Italia si acorda interviuri vorbind despre copiii ei ca despre niste „iepuri”. „Primul sau fiu s-a inecat in timp ce traversa raul calare, alti doi gemeni retardati mintal sunt internati in vreun sanatoriu, o fiica i-a fost ucisa cu lovituri de cutit de logodnicul gelos, micuta Ionela e bolnava de bronsita pulmonara, iar Nicolae va ramane in Italia pentru totdeauna, pentru ca a ucis o femeie”, scrie cotidianul italian.

Straniu, femeia declara „ca nu il cunostea bine” pe fiul sau. Rudele lui Mailat povestesc insa ca acesta incepuse sa bea excesiv din cauza unei femei care decisese sa se intoarca in Romania. „In aceasta lume, vina o poarta intotdeauna o femeie”, noteaza „Corriere della Sera”.

Viata rromilor - saracie si noroi

Ne puteți urmări și pe Google News

Reportajul descrie saracia din cartierul rromilor, unde oamenii traiesc in baraci mai subrede decat grajdurile cailor, iar copiii se joaca in noroi. La Avrig, rromii castiga atat cat sa supravietuiasca, furand fier si revanzandu-l apoi pentru cativa bani kilogramul. Multi recunosc ca fac acelasi lucru si atunci cand pleaca in strainatate. Faptul ca mama lui Mailat si concubinul acesteia darama poarta casei lui Nicolae pentru a o ocupa in lipsa acestuia „nu suscita nicio emotie deosebita”. „Oricum, el n-o sa se mai intoarca”, spune barbatul.

Oamenii sunt insa impresionati de valul de xenofobie generat in Italia de crima comisa de Mailat. „Acum n-io sa mai pot fura in Italia”, striga un barbat din multimea care inconjoara baraca lui Nicolae. „E atata ura impotriva tarii noastre, si este singurul lucru care ii uneste, acum, pe romani si rromi”. „Daca l-au injurat pe Mutu, care este un Dumnezeu, pe mine, care sunt un nimeni, ma omoara imediat”, spune un barbat.