"Cu siguranţă, da. Săptămâna viitoare o să fac o conferinţă de presă şi o să vă anunţ şi care sunt cele cinci priorităţi ale campaniei mele electorale. Deocamdată, nu candidez. Nu mi-am anunţat candidatura, mi-am anunţat intenţia în urmă cu ceva vreme şi cred că în curând o să-mi anunţ şi candidatura în ipoteza în care nu apare peste noapte un membru din PND mai bun ca mine sau nu vine cineva să se înscrie cu o notorietate mai bună şi care să mă onoreze să fac pasul lateral", a afirmat Fenechiu, la Congresul PND, răspunzând unei întrebări pe această temă, potrivit Agerpres.

Cât priveşte alianţele partidului în perspectiva alegerilor locale, Fenechiu a spus că organizaţiile de partid au libertatea de a acţiona în acest sens.

"Am lăsat libertate organizaţiilor să facă alianţe. În PND funcţionează autonomia. Nu se va decide la Bucureşti, nu o să spun la Bucureşti: faceţi alianţă cu PNL-ul că am vorbit eu cu Gorghiu sau cu PSD-ul că am vorbit eu cu Dragnea. Pur şi simplu, fiecare unde va găsi posibilitatea să-şi fructifice proiectul propus va face majoritatea cu partidul care va susţine proiectul nostru", a spus Fenechiu.