Condamnat la paralizie

Condamnat la paralizie

Preşedintele Tribunalului din Tabouk, din nord-estul Arabiei Saudite, a negat informaţia potrivit căreia ar fi condamnat la paralizie un saudit care, în cadrul unei dispute, a provocat unei alte persoane acelaşi handicap, scrie AFP care citează cotidianul "Al-Riyadh".

Şeicul Youssef al-Saud a declarat unei publicaţii saudite că "în prezent, cazul se află sub ancheta autorităţilor şi nu a fost pronunţat încă un verdict". Acesta a asigurat că va contacta spitalul unde se află condamnatul pentru a se asigura că măsura punitivă nu va fi pusă în aplicare.

Potrivit şeicului Youssef, legea saudită nu recunoaşte decât drepturile la compensaţiile financiare.

Victima care a depus plângere penală se află în incapacitatea de a se deplasa încă de acum doi ani şi cere în justiţie ca agresorul său să fie pedepsit în aceeaşi manieră, prin aplicarea Qisas - principiului Shaira (conform legii islamice) - care funcţionează conform dictonului "ochi pentru ochi, dinte pentru dinte".

Ne puteți urmări și pe Google News

Organizaţia Amnesty International a afirmat vineri, în cadrul unei declaraţii, că un tribunal din Tabouk a contactat spitalele din zonă pentru a găsi pe cineva dispus să rupă vertebra unui deţinut pentru a-l paraliza, ca pedeapsă pentru un act similar pe care îl săvârşise asupra unui alt bărbat cu care s-a certat.