CONCLUZIILE procurorilor în „CAZUL SCHUMACHER”

CONCLUZIILE procurorilor în „CAZUL SCHUMACHER”

Accidentul de schi pe care l-a suferit fostul campion de Formula 1 Michael Schumacher, în data de 29 decembrie, în Franţa, nu a fost cauzat de o încălcare a normelor de siguranţă, a declarat azi procurorul Patrick Quincy, care a precizat că acest caz a fost clasat, informează Mediafax.ro.

Concluziile procurorilor despre accidentul lui Michael Schumacher

"Nu a fost constatată nicio încălcare a normelor. Accidentul s-a produs în zona din afara pârtiei", a spus Quincy, scutind astfel de orice responsabilitate staţiunea Meribel.

"Semnalizarea, iluminatul, marcajele şi informaţiile oferite cu privire la limitele acestei pârtii erau conforme normelor franceze în vigoare", a menţionat procurorul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Procurorul a precizat că procedura de anchetă deschisă la 29 decembrie, cu privire la cauzele şi circumstanţele accidentului, a fost clasată la 12 februarie.

Această decizie a Parchetului nu împiedică familia Schumacher să apeleze la justiţia civilă, dacă va dori.

Joi, familia fostului pilot de Formula 1 a declarat că în continuare crede cu tărie în vindecarea campionului aflat în prezent în faza de revenire progresivă din comă, la spitalul din Grenoble.

Michael Schumacher, în vârstă de 45 de ani, a fost rănit grav într-un accident de schi, în decembrie. Germanul a fost operat până acum de două ori.