De asemenea, şi concertele de la Sofia (18 mai), Belgrad (20 mai) şi Zagreb (21 mai) sunt amânate până la date ce vor fi comunicate ulterior. Trupa Depeche Mode a transmis fanilor că regretă situaţia şi că spera că starea de sănătate a lui Dave se va îmbunătăţi repede. Mai multe veşti privind programul turneului urmează a fi făcute publice în curând.

“Ne pare rău ca trupă nu va mai putea susţine acest concert la data stabilită, speram doar că Dave să-şi revină cât mai repede. Sunt într-adevăr momente mai dificile, în primul rând pentru membrii Depeche Mode, dar suntem siguri că fanii din România înţeleg situaţia şi sunt alături de Dave şi de trupă. În acest moment ne aflăm în legătură cu agentul turneului pentru reprogramarea concertului” a declarat Laura Coroianu, Director executiv Emagic.

Păstraţi-vă biletele

În cazul reprogramării concertului, nouă dată vă fi comunicată ulterior, biletele achiziţionate pentru dată de 16 mai urmând a rămâne valabile pentru noua dată.

În cazul în care cei care şi-au cumpărat bilet nu pot sau nu doresc să participe la eveniment la nouă dată, îşi pot recupera banii de la punctul de vânzare de la care s-a achiziţionat biletul, începând de miercuri, 20 mai. Va fi rambursata doar suma reprezentând preţul biletului pe care cumpărătorul îl poate prezenta ca fiind intact şi valid, într-un interval de 12 săptămâni de la această dată, detaliile urmând a fi comunicate pe site-urile www.emagic.ro, www.myticket.ro, www.ticketpoint.ro.

Puteţi opta pentru concertele B’ESTFEST

„Suntem alături de toţi fanii care aşteptau cu nerabadare concertul şi se simt dezamăgiţi în aceste momente, regretăm alături de ei că nu ne vom mai putem bucura de prezenţa Depeche Mode în acest weekend. Până avem veşti noi privind starea de sănătate a lui Dave şi o confirmare asupra reprogramării concertului, ne dorim să putem compensa măcar în parte tristeţea fanilor, oferindu-le posibilitatea de a opta pentru concertele din cadrul B’ESTFEST, la tarife speciale!”, a declarat Laura Coroianu.

Pentru cei care îşi doresc acest lucru, schimbarea biletului de concert cu bilete valabile pentru B’ESTFEST este posibilă astfel:

  • Un bilet în valoare de 190 lei poate fi schimbat cu un bilet valabil pe cele trei zile de B’ESTFEST (2,3, şi 4 iulie – economie de 80 lei)
  • Un bilet în valoare de 120 lei poate fi schimbat poate fi schimbat cu un bilet valabil pe o zi de B’ESTFEST, la alegere (Ziua Zero – 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, la alegere – economie de 10 lei faţă de preţul de pre-sale, 30 lei faţă de preţul de intrare)
  • Un bilet în valoare de 100 lei poate fi schimbat cu un bilet valabil pe Ziua Zero (1 iulie, economie de minim 30 lei)
  • Un bilet în valoare de 360 lei poate fi schimbat cu un bilet valabil pe cele trei zile de B’ESTFEST, plus Ziua Zero sau AFTERSHOCK, la alegere (2 iulie, 3 iulie, 4 iulie şi 1 iulie sau 5 iulie – economie de minim 40 lei)

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 18:30


Depeche Mode ne-a ţinut în suspans

Cu doar câteva zile înainte de concertul pe care Depeche Mode trebuia să-l susţină la Bucureşti în Parcul Izvor, trupa britanică a trecut printr-un moment tensionat, care punea sub semnul întrebării şi show-ul din România: David Gahan s-a îmbolnăvit şi a fost spitalizat, iar trupa şi-a anulat, în ultimul moment, concertul din capitala Greciei.

Spectacolul pe care membrii Depeche urmau să îl susţină, marţi seara, în parcul Terra Vibe din Atena s-a anulat din cauza stării de sănătate a vocalistului Dave Gahan, în vârstă de 47 de ani.

Potrivit organizatorilor, Gahan se afla în cabina sa de machiaj, chiar înainte de concert, când a început să se simtă rău şi a cerut să fie văzut de un medic. Imediat după aceea Gahan a fost transportat la o clinică particulară din capitala greacă pentru investigaţii.

Potrivit publicaţiei Rolling Stones, vocalistul este suspectat de gastroenterită, o boală care constă în inflamarea simultană a mucoasei stomacului şi a intestinelor, care se manifestă prin dureri abdominale, diaree, greţuri şi vărsături.

Spre dezamăgirea celor aproximativ 30000 de fani greci, care au plătit bilete pornind de la 100 de euro, purtătorul de cuvânt al trupei a cerut scuze, în numele lui Gahan, iar organizatorii i-au sfătuit să îşi păstreze biletele, în cazul în care trupa îşi va reprograma concertul.

Concertul de la Bucureşti

Organizatorii concertului din România au încercat ieri să dea asigurări că show-ul din Parcul Izvor va avea loc, deşi nici ei nu păreau să aibă pea multe informaţii. „Nu am primit niciun mesaj oficial care să spună altceva. Concertul de la Istanbul a fost anulat oficial. Dar noi tot mai avem speranţe. Vom avea veşti abia dimineaţă”, spune Laura Coroianu, co-manager Emag!c Entertainment.

Pe 10 mai, la Tel Aviv, trupa a pornit turneul „Tour Of The Universe”, pentru promovarea celui de-al 12-lea album, ”Sounds Of The Universe”. Până la concertul de la Bucureşti, trupa urma să cânte astăzi în Istanbul, dar show-ul a fost oficial anulat. După spectacolul din Parcul Izvor, Depeche Mode urmau să se îndrepte către Sofia pentru un concert pe stadionul Vasil Levski.

„Depeche îşi anulează concertele doar în situaţii extreme”

Atât fanii greci, cât şi cei din Turcia sau România, încă aşteptau ieri decizia finală privind reprogramarea sau anularea definitivă a concertelor în ţările lor. Reacţiile fanilor cu privire la incidentul de la Atena sunt cât se poate de diferite. Dacă unii sunt mai maleabili şi sunt alături de Gahan, alţii sunt sceptici.

„Un lucru este sigur. Depeche Mode îşi anulează concertele numai în situaţii extreme, cum a fost uraganul Wilma din 2005, motive de siguranţa pentru fani (conflictul din Liban 2006), sau boală, aşa cum s-a întâmplat de data aceasta. În 2006 când Dave avea laringită şi se simţea rău, a urcat, totuşi, pe scenă. Să ne amintim de momentul în care vocalistul a trebuit să coboare ajutat de colegul său de trupă, Martin Gore, iar oamenii nu au înţeles şi s-au supărat pe motivul că au ratat un concert la care visau… Asta-i viaţa, trebuie să mai şi înţelegem anumite situaţii”, scriaru fanii pe forumuri.

Peripeţii la Atena

Fanii greci care au câştigat o întâlnire cu trupa susţin că Dave se simţea mai bine înainte de anunţul anulării concertului. „Dimineaţa era bolnav, spun ei, apoi şi-a revenit, şi apoi iar s-a îmbolnăvit…Ciudat”, postează un alt fan.

Majoritatea fanilor prezenţi pe stadionul Terra Vibe au avut reacţii cât se poate de violente la scuzele organizatorilor. Au aruncat cu sticle şi alte obiecte în corpul de securitate al stadionului după care, pe străzile Atenei s-au format ambuscade care au durat ore în şir. Oricum, nu este prima peripeţie de acest gen pe care Depeche Mode o iscă în Grecia.

În 1985, când Depeche Mode au în cântat Atena, în acelaşi timp, dar fără să existe o legătură directă cu DM, în perimetrul concertului erau programate manifestaţii împotriva regimului comunist. Demonstranţii au aruncat şi atunci cu pietre în politiştii care asigurau paza la festival şi au intrat în zona unde se ţinea concertul, scandalul iscat ţinând ore în şir.

De asemenea, nu este pentru prima oară când Depeche Mode anulează un concert. În cadrul turneului "Touring The Angel" (2005 -2006) pe 2 noiembrie, chiar la începutul turneului, trupa şi-a anulat concertul programat în Fort Lauderdale, Florida din pricina uraganului "Wilma".

Alte două concerte din Statele Unite au mai fost anulate, cel programat în El Paso, pe 2 mai 2006, şi cel din Chicago, din data de 11 mai cele din urmă din pricina laringitei de care suferea solistul Dave Gahan.

După ce seria anulării concertelor a continuat cu anularea show-ului din 3 august 2006 de la Tel Aviv, Israel, din cauza luptelor din nordul Israelului, pionierii electro-pop-ului au dat startul noului turneu mondial „Tour of the Universe” pe 10 mai 2009 chiar în oraşul unde în urmă cu trei ani au anulat spectacolul. Se pare că începutul a fost în forţă, la concert fiind prezenţi aproximativ 50000 de fani, iar Atena era a doua capitală unde trupa trebuia să concerteze.