"A fost decizia mea. Există un business plan făcut în momentul achiziţiei Rompetrol, care este acum pus în aplicare", a declarat, astăzi, directorul general al Rompetrol, Dinu Patriciu, la un congres pe teme de petrol şi gaze organizat la Almaty, în Kazahstan, informează Mediafax.

Potrivit lui Patriciu, 500 de oameni au plecat deja, iar alţi 1.500 urmează să plece, prin disponibilizări cu plăţi compensatorii şi prin aplicarea planului de restructurare, care vizează vânzarea firmelor din grupul Rompetrol care nu fac parte din activitatea de bază, respectiv producţia de petrol şi gaze.

Un oficial al KazMunaiGaz a adăugat că deocamdată nu se poate estima costul restructurării companiei, dar că din vânzarea firmelor non core se estimează că vor fi încasaţi cel puţin 100 milioane euro.

Una dintre firmele care este scoasă la licitaţie este cea de aviaţie, Eurojet, companie de care ests interesat şi Dinu Patriciu. Grupul kazah estimează că va încasa cel puţin un milion de euro de pe urma acesteia.

KazMunaiGaz a preluat anul trecut 75% din acţiunile grupului Rompetrol, pentru suma de 1,6 miliarde dolari. Anterior tranzacţiei, Patriciu deţinea 80% din acţiunile grupului.

CITIŢI ŞI:

Dinu Patriciu s-a îmbogăţit mai puţin