Evenimentul Zilei > Actualitate > Comunicarea aduce postul visat
Comunicarea aduce postul visat

Comunicarea aduce postul visat

Daca ti se intampla ca seful ori colegii sa nu aiba rabdare sa te asculte, desi ai de prezentat o idee geniala, este limpede ca ai o problema de comunicare.

Daca vezi ca nu te poti face inteles de colegi, sefi ori subalterni, ai o solutie: un curs de comunicare. Este util mai ales daca te intimidezi repede, daca ai emotii cand tii un discurs, dar si in cazul in care nu mai esti pe aceeasi lungime de unda cu copilul tau.

„Nu de putine ori ne adresam colegului de dincolo de perete si chiar din acelasi birou prin mail sau messenger, prin limbaje subterane. Un curs de comunicare ii pune pe participanti in situatia de a comunica cu cei din jur, dar si cu propria persoana”, explica Nineta Ceaus, training manager al CODECS.

Investitia merita

Un astfel de curs poate costa si 500 de euro, insa expertii spun ca „merita”, pentru ca te vei prezenta mai bine, vei putea sa convingi la interviuri, iti vei „vinde” ideile si vei fi capabil sa reactionezi eficient la critici si conflicte ori sa porti mai usor conversatii.

„Iti vei gasi mai rapid un loc de munca, asemenea cursuri fiind considerate o „experienta”. Daca vei comunica mai usor, iti vei face cunoscute cerintele si poti fi plasat in locul potrivit, pe postul potrivit”, considera Irina Iliescu, junior consultant al Barnet McCall Recruitment. Dupa absolvirea unui asemenea curs, spune si specialistul Dorin Dancu, de la Qualians, „fiecare isi descopera predispozitiile naturale spre comunicare, ce puncte forte are, cum trebuie sa „lucreze” la cele slabe”.

Si managerii au de castigat daca vin la cursuri. „Comunicarea cu impact este necesara in special in functii de conducere sau coordonarea unei echipe, iar cea eficienta – pentru a-ti dezvolta o cariera de succes”, considera Eduard Radu, consultant in resurse umane, fondator al Career Experts.

Primul pas – constientizarea

„Foarte multi dintre noi suntem putin constienti de deficientele pe care le avem in comunicare. Aceste deficiente se vad doar atunci cand deschidem bine ochii la efectele pe care le produce modul nostru de a comunica, mai ales in situatii-limita sau de conflict”, afirma Eduard Ezeanu, consultant al Career Experts.

„Este foarte important ca la asemenea cursuri sa vii pentru ca vrei, nu pentru ca esti trimis. Daca intr-adevar vrei o schimbare, trebuie sa practici tehnicile invatate si sa urmaresti efectele”, adauga si Simona Podgoreanu, lector ASEBUSS.

Oferte

Unde poti invata

La Qualians, pe 26-27 februarie. Pret: 489 de euro · TVA. Mai multe detalii la www.qualians.ro.

La Career Experts, in luna martie (doua zile). Pret: 500 de lei. Mai multe detalii la www.careerexperts.ro.

La ASEBUSS, pe 20 februarie, incepe cursul de dezvoltare a competentei de lider, care include si tehnici de comunicare. Cursul tine sase luni. Pret: 4.800 de lei. Mai multe detalii la www.asebuss.ro.

La CODECS, in luna martie (doua zile). Pret: 250 de euro · TVA. Mai multe detalii la www.codecs.ro.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: