Companiile low-cost se incurca in promisiuni

Companiile low-cost se incurca in promisiuni

Transportatorul aerian cu tarife reduse (low-cost) Wizz Air va oferi bilete gratuite tuturor pasagerilor neonorati de compania slovaca SkyEurope, ca urmare a anularii cursei Bucuresti-Budapesta, a anuntat ieri compania ungara.

Oferta va fi valabila pana la finele lunii martie, cand pasagerii SkyEurope isi vor putea schimba biletele catre Budapesta, alegand totodata sa-si schimbe transportatorul aerian si sa calatoreasca cu Wizz Air.

In oferta nu sunt incluse insa si taxele de aeroport, de aproape 700 de lei, pe care fiecare pasager va fi nevoit sa le suporte. „Nu este vorba despre o intelegere intre cele doua companii aeriene, prin care noi sa preluam clientii lor in schimbul unor favoruri. Este o strategie de marketing prin care incercam sa ne impunem pe piata”, ne-a declarat purtatorul de cuvant al companiei ungare in Romania.

Compania SkyEurope a anulat, la inceputul acestui an, zborul Bucuresti-Budapesta, care urma sa fie operabil de la 1 februarie. Reprezentantii companiei slovace au revenit asupra deciziei ieri, dupa anuntul din partea Wizz Air. Astfel, cursa spre Budapesta a fost reintrodusa, insa pentru data de 25 martie. Reprezentantii SkyEurope au refuzat sa comenteze motivele anularii si apoi decalarii zborului.

Ne puteți urmări și pe Google News

La intrecere in Baneasa

Pe de alta parte, reprezentantii Wizz Air au declarat ca nu detin inca date despre numarul de pasageri care vor alege sa-si schimbe transportatorul aerian pentru ruta Bucuresti-Budapesta.

Cert este ca transportatorul aerian maghiar a decis sa nu introduca curse suplimentare pe ruta catre Ungaria, fostii pasageri ai SkyEurope urmand sa ocupe locurile ramase libere in aeronavele Wizz Air.

Atat compania de low-cost ungara, cat si cea slovaca sunt nou intrate pe piata din Romania. Cele doua isi disputa in acelasi timp titlul de cel mai mare transportator aerian din Europa Centrala si de Est, unde piata romaneasca este printre cele mai ravnite. SkyEurope a lansat, din decembrie 2005, curse pe ruta Bucuresti-Bratislava, iar Wizz Air este prezent pe piata din Romania doar de la mijlocul anului trecut.