Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au trimis în judecată companiile Rompetrol Rafinare SA și Rominserv SRL, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, poluare accidentală și neluarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă, în legătură cu explozia din luna august de la Rafinăria Petromidia. La acea vreme, din cauza deflagraţiei, au murit două persoane, conform AGERPRES.

Cornel Titi Oancea, Daniel Stanciu, Vasile Caraman și Ioan Mărginean au fost trimişi în judecată pentru aceleași fapte.

La 22 august, în incinta Rafinăriei Petromidia Năvodari, a avut loc o explozie în urma căreia doi angajați ai companiei Rominserv au decedat, iar alți doi au fost răniți.

Pentru stingerea incendiului au intervenit operatorii Rafinăriei Rompetrol, pompierii civili angajați ai GSS (n.r. – companie în cadrul grupului Rompetrol), dar și pompierii militari din cadrul ISU Dobrogea.

La această situaţie s-a ajuns din cauza nesupravegherii lucrărilor ce se efectuau, a funcționării instalațiilor, echipamentelor tehnologice și de tratare și neutralizare menționate în prevederile acordului de mediu și autorizației integrate de mediu.

Cele două societăți comerciale nu au luat măsurile necesare de securitate și sănătate în muncă, împrejurare ce a condus la producerea unor consecințe constând în decesul și vătămarea corporală a patru persoane.