Evenimentul Zilei > Actualitate > Comisarul Gheorghe Tomescu a trecut pe la două restaurante, apoi a ucis un om
Comisarul Gheorghe Tomescu a trecut pe la două restaurante, apoi a ucis un om

Comisarul Gheorghe Tomescu a trecut pe la două restaurante, apoi a ucis un om

Ofiţerul clujean Gheorghe Tomescu a băut în două rânduri înainte de a urca la volan, susţin martorii.

"Comisarul Gheorghe Tomescu de la Poliţia Rutieră Cluj a minţit atunci când a afirmat că ar fi băut doar un pahar cu vin înainte de a urca la volanul bolidului cu care l-a lovit pe acel sărman pe trecerea de pietoni. A băut destul de mult, în compania unor prieteni, în acea zi, încă de la prânz, imediat ce a ieşit din tură". Aşa susţine un angajat al unuia dintre cele două restaurante la care ofiţerul ar fi poposit înainte de a urca la volan.

Iar afirmaţiile lui sunt întărite de nota de plată pe care comisarul şi amicii săi au achitat-o la restaurantul la care au stat aproximativ patru ore. "A venit la noi cred că după ora 14.30, însoţit de patru persoane. Era îmbrăcat în uniformă şi, din câte ştiu eu – pentru că am şi eu cunoştinţe în poliţie – ieşise din tură cu 30-40 de minute înainte. Cei care-l însoţeau erau, mai mult ca sigur, tot poliţişti. Au consumat, împreună, trei sticle cu vin. Dar, vă spun cu mâna pe inimă, că l-am văzut consumând mai mult de un pahar", a precizat angajatul localului.

Potrivit unor surse judiciare, unul dintre cei care au stat la masă cu ofiţerul Tomescu în acea zi este agentul Teodor Maier, ajutorul şefului de Post din comuna Ciceu Mihăieşti (judeţul Bistriţa-Năsăud), aflat atunci în concediu.

În momentul producerii accidentului, Maier se afla, se pare, pe locul din dreapta faţă al maşinii conduse de Tomescu. De altfel, în ziua tragediei, şi agentului i-au fost recoltate probe de sânge care au arătat că acesta avea o alcoolemie de 1,9.

"A fost şi mâna sorţii"

"Îi ştiu pe amândoi. I-am văzut la noi în restaurant cu puţin timp înaintea producerii accidentului. Şi aici au băut cred că vreo oră", a precizat un ospătar al celui de-al doilea local în care ar fi poposit comisarul Tomescu, pentru EVZ, care a încercat să refacă traseul parcurs de acesta în ziua în care a provocat accidentul şi a fugit apoi de la faţa locului.

"Când s-a întors să-şi recupereze plăcuţa cu numărul de înmatriculare, pe care a pierdut-o în momentul în care bolidul său l-a lovit pe acel bărbat, nici măcar nu s-a uitat la acesta din urmă. Nu e om. Şi cu atât mai puţin om al legii", a comentat un alt martor care, de altfel, a depus mărturie împotriva comisarului şi în faţa anchetatorilor.

Cât despre caracterul ofiţerului, acesta e rezumat simplu de foştii săi colegi: "A făcut multe… dar, de fiecare dată, abaterile, pe care noi le consideram grave, au fost trecute cu vederea de şefi. Controla şi o firmă din Cluj, care comercializa materiale de prevenire a incendiilor şi care, întâmplător sau nu, s-a impus pe piaţa din judeţ. Îi plăcea să se laude cu «pilele» sale de la Bucureşti şi cu cât este de bogat. Cred însă că aici a fost şi mâna sorţii… Şi-a construit o vilă vizavi de Penitenciarul Gherla, unde a ajuns acum".

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: